Zo ontstonden de graanmolens van Salzburg

Zo ontstonden de graanmolens van Salzburg

Vandaag vertellen we u het verhaal van de graanmolens in Salzburg en van Johann Thurner:

Tegenwoordig is de lijdensweg om precies de juiste graanmolen te vinden onvergelijkbaar moeilijker dan 35 jaar geleden. In de jaren 1970 waren de beschikbare modellen en vooral de pioniers die graanmolens voor huishoudelijk gebruik bouwden – Johann Thurner was een van hen!
Hij werd geboren in 1951 en stierf onverwacht in 2008. De graanmolens van Salzburg waren zijn levenswerk.

Een stukje levenskwaliteit
Zijn liefde voor lekker eten had hij te danken aan zijn moeder, een uitstekende kok, en zijn vader, een technisch knutselaar en werktuigbouwkundige, aan zijn nieuwsgierigheid naar hoe dingen echt goed gemaakt worden!

Perfectionisme of gezondheidsbewustzijn?
Waarschijnlijk allebei. Hoe kan men anders verklaren dat een jonge werktuigbouwkundig ingenieur met een masterdiploma, in een leidende positie als specialist voor speciale machines en apparaten in een internationaal gerenommeerd bedrijf met de beste carrièrekansen, besluit om alles op te geven om eersteklas molens te bouwen?

Succes met je eigen ideeën
Toen, in de jaren 70, was er niet veel dat je kon kopiëren of namaken als je een huishoudelijke molen wilde ontwikkelen – het betekende je eigen ideeën hebben, ze uitproberen – ze zelf bedenken en ze beter maken! Dat hij daarin volledig is geslaagd, bewijst vooral de “Salzburg Grain Mill” – het eerste door hem ontwikkelde molenmodel, dat ook nu nog – tientallen jaren later – de Mercedes onder de graanmolens wordt genoemd.

De natuurlijke granieten molensteen – de kroon op de graanmolens van Salzburg
Slijpen volgens de oude slijptraditie in combinatie met de nieuwste technologie was zijn streven. 5 jaar van uitgebreid onderzoek waren nodig totdat een natuurlijk gegroeide molensteen (een zeer speciaal soort graniet) hem tevreden kon stellen met de fijnste maalresultaten. Vervolgens waren veel ontwikkelingen in de molenbouw te danken aan zijn technische studies en zijn gezond verstand.

Al het goede moet ook mooi zijn
Maar niet alleen ontwikkeling en techniek waren belangrijk voor Johann Thurner; hij besteedde ook veel aandacht aan design. Als estheet die niet alleen verbonden was met de natuur, maar ook als modern mens die volop in het leven stond (enthousiast zeiler, bergbeklimmer, muziekliefhebber, enz.), was een aantrekkelijk uiterlijk voor hem een belangrijk criterium.
Zijn mening was: Een molen moet plezier geven en een sieraad zijn in de keuken. Graanmolens moeten zo worden opgesteld dat ze onmiddellijk beschikbaar zijn voor elke handvol meel!

Meegaan met de trend van de tijd, maar niet ten koste van de kwaliteit
Met zijn molenmodellen “Maxi” en “Carina” voldeed hij in hoge mate aan de huidige eisen. Met het kleinste ruimtebeslag en de modernste technologie voldeed het ook aan de wens van de best mogelijke prijs. De geboren technicus kon en wilde echter niet zonder kwaliteit, wat zijn prijs heeft.
Zijn motto was: geen compromissen ten koste van de kwaliteit!

Al meer dan 30 jaar tevreden klanten
Het feit dat bedrijven, gezinnen, boerderijen malen met de meer dan 30 jaar geleden verworven Salzburgse molens was voor hem tijdens zijn leven het bewijs dat hij de juiste beslissing had genomen, en dat is het nog steeds voor ons.

Met overtuiging – met hart en verstand….
Als jongeman had hij een droom: “Ik zal molenmaker worden en mijn molens zullen lang, fijn en zacht malen!”
Zijn droom is uitgekomen – Johann leeft verder met zijn molens!

Sinds zijn dood is zijn zus Christine Thurner in zijn geest verder gegaan met de bouw van de Salzburgse graanmolens.

Hier ziet u de graanmolens van Salzburg in hun volle glorie >>

Dat was: Hoe de graanmolens van Salzburg ontstonden

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven