Zelf bevroren yoghurt maken

Zelf bevroren yoghurt maken

Vooral op warme zomerdagen verlangen we naar verkoeling! Een verfrissend ijsje is hiervoor bijzonder populair. Maar ondertussen krijgt het klassieke ijs concurrentie van frozen yoghurt! Dit komt deels doordat bevroren yoghurt minder calorieën bevat dan ijs. Hier laten we zien hoe eenvoudig het is om in een paar eenvoudige stappen je eigen heerlijke frozen yoghurt te maken.

Wat is bevroren yoghurt precies?

Diepvriesyoghurt lijkt op ijs, maar het dessert wordt alleen gemaakt van yoghurt en eventueel wat melk. Terwijl ijs meestal wordt gemaakt met room en veel suiker, scoort bevroren yoghurt met minder vet en minder suiker.

In de frozen yoghurt bars wordt echter vaak room aan het verfrissende dessert toegevoegd en dan wordt het ook nog versierd met kleurrijke en zoete toppings, zoals ingemaakt fruit, gummibeertjes, kleurrijke hagelslag, koekjes of stukjes cake en ten slotte chocolade-, fruit- of karamelsausjes.

Bevroren yoghurt recept

Maar bevroren yoghurt is ook heel gemakkelijk zelf te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en door de snelle bereiding kun je deze heerlijke verfrissing spontaan uit de koelkast toveren.

Bovendien kunt u er bij het maken van uw eigen frozen yoghurt zeker van zijn dat er geen additieven worden gebruikt. Naar

alternatieve zoetstoffen

wordt aanbevolen industriële suiker te vervangen door Manuka honing, omdat die veel gezonde ingrediënten bevat.

Ingrediënten voor bevroren yoghurt:

 • 400 g Griekse yoghurt
 • 1 vanillestokje
 • 450 g (bevroren) mango of bessen
 • 2 TBSP.

  Manuka Honing 550

  MGO

Voorbereiding:

Schraap het vanillestokje uit en roer de vanillepulp door de yoghurt. Pureer het (bevroren) fruit in een keukenmachine of blender en voeg de Manuka honing toe. Roer tot slot de vruchtenpuree door de yoghurt en verdeel het yoghurtmengsel over kleine dessertschaaltjes. Voor een stevigere consistentie legt u ze nogmaals kort in de vriezer.

Heb je nog ijsvormpjes in de kast staan? Vervolgens kun je hier het yoghurtmengsel in vullen, de stokjes in het midden plaatsen en de ijslolly’s enkele uren (liefst zelfs een nacht) invriezen.

Meer tips:

 • Diepvriesyoghurt kan ook heerlijk als veganistische variant worden gemaakt. Voor een heerlijke zomerse smaak gebruik je kokosyoghurt.
 • U kunt de vruchten kiezen volgens uw stemming en smaak. Bosbessen, frambozen, aardbeien of tropische vruchten zoals kiwi’s, mango’s of passievruchten zijn bijzonder geschikt.
 • Diepvriesyoghurt smaakt het best vers bereid. Als het lang in de vriezer wordt bewaard, gaat de romige consistentie verloren door de vorming van ijskristallen.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven