Zelf bevroren yoghurt maken

Zelf bevroren yoghurt maken

Vooral op warme zomerdagen verlangen we naar verkoeling! Een verfrissend ijsje is hiervoor bijzonder populair. Maar ondertussen krijgt het klassieke ijs concurrentie van frozen yoghurt! Dit komt deels doordat bevroren yoghurt minder calorieën bevat dan ijs. Hier laten we zien hoe eenvoudig het is om in een paar eenvoudige stappen je eigen heerlijke frozen yoghurt te maken.

Wat is bevroren yoghurt precies?

Diepvriesyoghurt lijkt op ijs, maar het dessert wordt alleen gemaakt van yoghurt en eventueel wat melk. Terwijl ijs meestal wordt gemaakt met room en veel suiker, scoort bevroren yoghurt met minder vet en minder suiker.

In de frozen yoghurt bars wordt echter vaak room aan het verfrissende dessert toegevoegd en dan wordt het ook nog versierd met kleurrijke en zoete toppings, zoals ingemaakt fruit, gummibeertjes, kleurrijke hagelslag, koekjes of stukjes cake en ten slotte chocolade-, fruit- of karamelsausjes.

Bevroren yoghurt recept

Maar bevroren yoghurt is ook heel gemakkelijk zelf te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en door de snelle bereiding kun je deze heerlijke verfrissing spontaan uit de koelkast toveren.

Bovendien kunt u er bij het maken van uw eigen frozen yoghurt zeker van zijn dat er geen additieven worden gebruikt. Naar

alternatieve zoetstoffen

wordt aanbevolen industriële suiker te vervangen door Manuka honing, omdat die veel gezonde ingrediënten bevat.

Ingrediënten voor bevroren yoghurt:

 • 400 g Griekse yoghurt
 • 1 vanillestokje
 • 450 g (bevroren) mango of bessen
 • 2 TBSP.

  Manuka Honing 550

  MGO

Voorbereiding:

Schraap het vanillestokje uit en roer de vanillepulp door de yoghurt. Pureer het (bevroren) fruit in een keukenmachine of blender en voeg de Manuka honing toe. Roer tot slot de vruchtenpuree door de yoghurt en verdeel het yoghurtmengsel over kleine dessertschaaltjes. Voor een stevigere consistentie legt u ze nogmaals kort in de vriezer.

Heb je nog ijsvormpjes in de kast staan? Vervolgens kun je hier het yoghurtmengsel in vullen, de stokjes in het midden plaatsen en de ijslolly’s enkele uren (liefst zelfs een nacht) invriezen.

Meer tips:

 • Diepvriesyoghurt kan ook heerlijk als veganistische variant worden gemaakt. Voor een heerlijke zomerse smaak gebruik je kokosyoghurt.
 • U kunt de vruchten kiezen volgens uw stemming en smaak. Bosbessen, frambozen, aardbeien of tropische vruchten zoals kiwi’s, mango’s of passievruchten zijn bijzonder geschikt.
 • Diepvriesyoghurt smaakt het best vers bereid. Als het lang in de vriezer wordt bewaard, gaat de romige consistentie verloren door de vorming van ijskristallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven