Wholefood voeding met Barbara Rütting

Als u nog niet van Barbara Rütting hebt gehoord, zal het artikel van vandaag u meer vertellen over een vrouw die zich actief heeft ingezet voor de bescherming van mens, dier en milieu. Pas onlangs – op 28 maart 2020 – is zij op de levendige leeftijd van 92 jaar overleden.

Barbara Rütting (geboren in Duitsland) was niet alleen actief als film- en theateracteur, maar later ook als politica. Bijzonder opmerkelijk is hun bijdrage aan een gezonde voeding en hun sociaal engagement. Als opgeleid gezondheidsadviseur heeft zij ook verschillende boeken geschreven over onderwerpen als voeding en gezondheid. Wholefood voeding met Barbara Rütting

Barbara Rütting stond voor een “milieubewust” en dierproefvrij dieet en bracht haar eigen volkorenbrood uit, het “Barbara Rütting Brood”. Haar sociale betrokkenheid kwam onder meer tot uiting in het feit dat ze kookcursussen wholefood gaf voor koks en artsen in Bulgarije en graanmolens voor door straling beschadigde kinderen naar een kinderkliniek in Moskou bracht.

En nu komen wij, de Salzburger Graanmolens, ook in het spel. Want Barbara Rütting heeft een aantal van onze MH 4 handmolens aan Afrika geschonken. Door haar donatie aan onze molens heeft ze veel mensen ondersteund bij het bakken van brood. Veel mensen in ontwikkelingslanden hebben zo een essentiële stap kunnen zetten naar een gezonde voeding.

Wij waarderen Barbara Rütting voor haar sociaal engagement en omdat zij opkomt voor een gezonde en gezonde voeding voor iedereen en voor de uitbreiding van de regionale productie, verwerking en afzet en voor een beter dierenwelzijn en milieubescherming.

En als u wilt weten hoe onze handgraanmolens eruit zien, kunt u een kijkje nemen kijk HIER >>

Onze handmolens zijn een onafhankelijk van elektriciteit en zorgen voor een zo zacht mogelijke vermaling van het graan. Letterlijk in een handomdraai heb je voedselrijk volkorenmeel of muesli.

“Waarom is een dieet met biologische hele voedingsmiddelen zo belangrijk? In Duitsland wordt jaarlijks 75 miljard euro uitgegeven aan de behandeling van voedingsgerelateerde ziekten, ziekten die zouden kunnen worden vermeden, genezen of op zijn minst verlicht door een gezond voedingspatroon.” [1] ~Barbara Rütting

Bronnen

  1. https://barbara-ruetting.de/lebenslauf/
  2. https://barbara-ruetting.de/dafuer-mache-ich-mich-stark/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven