Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Hallo allemaal,

hier is Berti! Omdat ik een bewuste muis ben, eet ik niet alleen gezond, maar let ik ook goed op bij het kopen van voedsel. Als ik bewust winkel, komt dat mijn gezondheid en het milieu ten goede. Ik kan ook geld besparen. Ik heb een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet voordat je boodschappen gaat doen:

 • Kijk eerst thuis wat je nog in voorraad hebt. Zijn er basisvoedingsmiddelen die moeten worden aangevuld? Ik raad u aan voedsel zoals granen, pasta, rietsuiker, rijst, enz. in grote hoeveelheden te kopen. Dit is niet alleen goedkoper, maar levert ook aanzienlijk minder afval op.
 • Maak een kookplan voor de komende dagen of zelfs de komende week. Denk ook aan de volgende vragen:
  • Hoe kan ik mijn menu zo gevarieerd mogelijk maken? Kan ik ideeën halen uit kookboeken, het internet of zelfs uit vrienden of familie?
  • Welke groenten en fruit zijn in het seizoen? Het zou ook het beste zijn om ter plaatse verse groenten en fruit te selecteren.
  • Zijn er momenteel speciale aanbiedingen?
 • Schrijf een boodschappenlijstje en schrijf alleen op wat je echt nodig hebt.
 • Als je dan gaat winkelen, zorg er dan voor dat je niet met een lege maag het huis verlaat. Honger kan je in de verleiding brengen om dingen te kopen die je niet nodig hebt.
 • Neem voldoende tijd voor uw boodschappen. Bewust winkelen is het allerbelangrijkste. Stressvol winkelen en scharrelen kan leiden tot “miskopen”. Want als je echt alleen koopt wat je nodig hebt en wat je ook kunt verwerken, voorkom je dat voedsel bederft en moet worden weggegooid.
 • Neem voor het vervoer stoffen zakken, manden en/of vouwdozen mee om op de verpakking te besparen.
 • Denk ook aan het volgende: Is er misschien een boerderij in de buurt waar u verse melk en eieren kunt krijgen? Is er een wekelijkse markt in de buurt? Is het gemakkelijker om daar onverpakte, verse, regionale en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen dan in de supermarkt?

Dat is het van mijn kant tot nu toe. Hebben mijn tips u stof tot nadenken gegeven? Of doe je het al zoals ik?

De Berti wenst u een fijne dag en een bewuste volgende aankoop!

PS. Hier is mijn bosbessengebak recept voor de zomer!

Bron

Münzing-Ruef, I. (1999): Kursbuch gesunde Ernährung. De keuken als apotheek van de natuur. München: Zabert Sandmann GmbH, blz. 380.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven