Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Hallo allemaal,

hier is Berti! Omdat ik een bewuste muis ben, eet ik niet alleen gezond, maar let ik ook goed op bij het kopen van voedsel. Als ik bewust winkel, komt dat mijn gezondheid en het milieu ten goede. Ik kan ook geld besparen. Ik heb een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet voordat je boodschappen gaat doen:

 • Kijk eerst thuis wat je nog in voorraad hebt. Zijn er basisvoedingsmiddelen die moeten worden aangevuld? Ik raad u aan voedsel zoals granen, pasta, rietsuiker, rijst, enz. in grote hoeveelheden te kopen. Dit is niet alleen goedkoper, maar levert ook aanzienlijk minder afval op.
 • Maak een kookplan voor de komende dagen of zelfs de komende week. Denk ook aan de volgende vragen:
  • Hoe kan ik mijn menu zo gevarieerd mogelijk maken? Kan ik ideeën halen uit kookboeken, het internet of zelfs uit vrienden of familie?
  • Welke groenten en fruit zijn in het seizoen? Het zou ook het beste zijn om ter plaatse verse groenten en fruit te selecteren.
  • Zijn er momenteel speciale aanbiedingen?
 • Schrijf een boodschappenlijstje en schrijf alleen op wat je echt nodig hebt.
 • Als je dan gaat winkelen, zorg er dan voor dat je niet met een lege maag het huis verlaat. Honger kan je in de verleiding brengen om dingen te kopen die je niet nodig hebt.
 • Neem voldoende tijd voor uw boodschappen. Bewust winkelen is het allerbelangrijkste. Stressvol winkelen en scharrelen kan leiden tot “miskopen”. Want als je echt alleen koopt wat je nodig hebt en wat je ook kunt verwerken, voorkom je dat voedsel bederft en moet worden weggegooid.
 • Neem voor het vervoer stoffen zakken, manden en/of vouwdozen mee om op de verpakking te besparen.
 • Denk ook aan het volgende: Is er misschien een boerderij in de buurt waar u verse melk en eieren kunt krijgen? Is er een wekelijkse markt in de buurt? Is het gemakkelijker om daar onverpakte, verse, regionale en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen dan in de supermarkt?

Dat is het van mijn kant tot nu toe. Hebben mijn tips u stof tot nadenken gegeven? Of doe je het al zoals ik?

De Berti wenst u een fijne dag en een bewuste volgende aankoop!

PS. Hier is mijn bosbessengebak recept voor de zomer!

Bron

Münzing-Ruef, I. (1999): Kursbuch gesunde Ernährung. De keuken als apotheek van de natuur. München: Zabert Sandmann GmbH, blz. 380.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven