Waarom is volkorenmeel zo gezond?

Ingrediënten

Bij volkorenmeel wordt, in tegenstelling tot extractiemeel, de hele korrel tot meel verwerkt. Het is daarom een van de gezondste en meest voedzame melen. Veel waardevolle ingrediënten zitten in de buitenste lagen van de graankorrel en worden dus benut bij het gebruik van volkorenmeel.

Volkorenmeel en volkorenproducten bevatten veel meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en voedingsvezels dan volkorenmeel.
Volkorenmeel bevat ijzer, magnesium, calcium, vitamine B en veel onverzadigde vetzuren, omdat deze vitale stoffen in de schil zitten.

Koolhydraten:

Volkorenmeel bevat veel koolhydraten, die het lichaam veel energie geven en de bloedsuikerspiegel niet zo snel doen stijgen. Bovendien brengen volle granen veel belangrijke vezels mee, die snel verzadigen (zonder dik te maken), de spijsvertering bevorderen en gezond zijn voor de darmen.

Effect op het lichaam

Volkorenproducten bevorderen de stofwisseling en verminderen constipatieproblemen. Ze zouden ook moeten beschermen tegen kanker en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
Mensen die meer volkorenproducten eten hebben een lager risico op diabetes. De zenuw- en spieractiviteit wordt ook bevorderd door de consumptie van volle granen.

Verwerking

Het beste is om gemalen graan onmiddellijk te verwerken, omdat het al na enkele uren belangrijke vitale stoffen verliest en ook sneller kan bederven. Als u uw volkorenmeel zelf vers maalt, kunnen alle waardevolle ingrediënten worden gebruikt.

Het klassieke volkorenmeel in de supermarkt heeft al een lang productie-, transport- en opslagproces achter de rug. Iedereen kan zich voorstellen hoeveel waardevolle ingrediënten er nog in het meel zitten wanneer de eindconsument het koopt.

Bovendien moet volkorenmeel tijdens de verwerking lang “gaan”, omdat het anders niet voldoende kan opzwellen en de ingrediënten niet goed genoeg kunnen afbreken.

Het is zeker de moeite waard om zelf meel te malen. Met de gezonde wholefoods verbeter je je gezondheid en roep je een goed gevoel op. U weet precies dat uw meel vrij is van conserveringsmiddelen en rijk is aan waardevolle ingrediënten voor het lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven