Waarom is volkorenmeel zo gezond?

Ingrediënten

Bij volkorenmeel wordt, in tegenstelling tot extractiemeel, de hele korrel tot meel verwerkt. Het is daarom een van de gezondste en meest voedzame melen. Veel waardevolle ingrediënten zitten in de buitenste lagen van de graankorrel en worden dus benut bij het gebruik van volkorenmeel.

Volkorenmeel en volkorenproducten bevatten veel meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en voedingsvezels dan volkorenmeel.
Volkorenmeel bevat ijzer, magnesium, calcium, vitamine B en veel onverzadigde vetzuren, omdat deze vitale stoffen in de schil zitten.

Koolhydraten:

Volkorenmeel bevat veel koolhydraten, die het lichaam veel energie geven en de bloedsuikerspiegel niet zo snel doen stijgen. Bovendien brengen volle granen veel belangrijke vezels mee, die snel verzadigen (zonder dik te maken), de spijsvertering bevorderen en gezond zijn voor de darmen.

Effect op het lichaam

Volkorenproducten bevorderen de stofwisseling en verminderen constipatieproblemen. Ze zouden ook moeten beschermen tegen kanker en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
Mensen die meer volkorenproducten eten hebben een lager risico op diabetes. De zenuw- en spieractiviteit wordt ook bevorderd door de consumptie van volle granen.

Verwerking

Het beste is om gemalen graan onmiddellijk te verwerken, omdat het al na enkele uren belangrijke vitale stoffen verliest en ook sneller kan bederven. Als u uw volkorenmeel zelf vers maalt, kunnen alle waardevolle ingrediënten worden gebruikt.

Het klassieke volkorenmeel in de supermarkt heeft al een lang productie-, transport- en opslagproces achter de rug. Iedereen kan zich voorstellen hoeveel waardevolle ingrediënten er nog in het meel zitten wanneer de eindconsument het koopt.

Bovendien moet volkorenmeel tijdens de verwerking lang “gaan”, omdat het anders niet voldoende kan opzwellen en de ingrediënten niet goed genoeg kunnen afbreken.

Het is zeker de moeite waard om zelf meel te malen. Met de gezonde wholefoods verbeter je je gezondheid en roep je een goed gevoel op. U weet precies dat uw meel vrij is van conserveringsmiddelen en rijk is aan waardevolle ingrediënten voor het lichaam.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven