Waarom de behuizing van onze molens van massief hout is gemaakt en niet van kunststof

De behuizingen van onze molens worden in een kleine ambachtelijke werkplaats gedraaid uit door en door massief beukenhout. De mooie nerf van het hoogwaardige hout komt naar voren door de bewerking met bijenwas.

Een waar genot voor natuurliefhebbers!
Omdat smaken verschillen, bieden wij naast de gebruikelijke vierkante graanmolens ook ronde modellen aan.
ronde modellen
. Uit onze ervaring is gebleken dat het gebruik van massief hout een positief effect heeft op het geluidsniveau tijdens het slijpen.

Hoe dikker het hout, hoe stiller onze molens zijn!

Waarom hout in plaats van kunststof

Hout maakt deel uit van de menselijke geschiedenis en is een levend, organisch materiaal. Echt hout is de natuur en vervult het verlangen naar het authentieke in een kunstmatige wereld. Wie een natuurlijke houten keuken de zijne noemt, weet de voordelen van hout te waarderen. Voedsel blijft langer vers in het massief houten karkas, brood gaat niet schimmelen, enz. De laatste studies tonen zelfs aan dat de natuurlijke stof bacterieremmende eigenschappen heeft.

Kiemen kunnen niet groeien op natuurlijke houten oppervlakken.

Door zijn cellulaire aard, met een bijna onvoorstelbaar groot oppervlak, heeft hout een sterk hygroscopisch effect. De resulterende uitdroging creëert een vijandige atmosfeer voor bacteriën en leidt tot hun dood.
Het onderwerp “Hout en hygiëne” is al enkele jaren een onderzoeksgebied van het Instituut voor Houtonderzoek van de Universiteit voor Natuurlijke Hulpbronnen en Toegepaste Levenswetenschappen in Wenen.
Lees hier ook een passend artikel op WELT.DE >>

Hout heeft een antistatische werking en gaat dus ook opwaaiend stof tegen.

boomstammen houtstapels

Wat de zorg betreftHout vraagt relatief weinig onderhoud.
Afhankelijk van de slijtage kan het oppervlak een- of tweemaal per jaar worden behandeld met bijenwas of andere natuurlijke oliewassen.

Een bijzonder voordeel is dat natuurlijk hout kan worden hersteld in een “als nieuw” staat door het oppervlak licht op te schuren, zelfs na jarenlang gebruik. Zelfs vlekken, deuken en krassen kunnen worden verwijderd.

Hout is het natuurlijke materiaal dat bijzonder aantrekkelijk is voor mensen met een allergie.

Hout is een van de duurzame grondstoffen en Energiebronnen. De gemakkelijke bewerkbaarheid en de daarmee samenhangende lage energiebehoefte bij de winning en verwerking spelen ook een belangrijke rol bij de ecologische beoordeling. Houtproducten presteren uitstekend bij levenscyclusanalyses.

Onze
Salzburgse graanmolens
worden gekenmerkt door de antistatische en antibacteriële werking van het hout – en dat niet alleen!

Meer volgt… (:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven