Waarom de behuizing van onze molens van massief hout is gemaakt en niet van kunststof

De behuizingen van onze molens worden in een kleine ambachtelijke werkplaats gedraaid uit door en door massief beukenhout. De mooie nerf van het hoogwaardige hout komt naar voren door de bewerking met bijenwas.

Een waar genot voor natuurliefhebbers!
Omdat smaken verschillen, bieden wij naast de gebruikelijke vierkante graanmolens ook ronde modellen aan.
ronde modellen
. Uit onze ervaring is gebleken dat het gebruik van massief hout een positief effect heeft op het geluidsniveau tijdens het slijpen.

Hoe dikker het hout, hoe stiller onze molens zijn!

Waarom hout in plaats van kunststof

Hout maakt deel uit van de menselijke geschiedenis en is een levend, organisch materiaal. Echt hout is de natuur en vervult het verlangen naar het authentieke in een kunstmatige wereld. Wie een natuurlijke houten keuken de zijne noemt, weet de voordelen van hout te waarderen. Voedsel blijft langer vers in het massief houten karkas, brood gaat niet schimmelen, enz. De laatste studies tonen zelfs aan dat de natuurlijke stof bacterieremmende eigenschappen heeft.

Kiemen kunnen niet groeien op natuurlijke houten oppervlakken.

Door zijn cellulaire aard, met een bijna onvoorstelbaar groot oppervlak, heeft hout een sterk hygroscopisch effect. De resulterende uitdroging creëert een vijandige atmosfeer voor bacteriën en leidt tot hun dood.
Het onderwerp “Hout en hygiëne” is al enkele jaren een onderzoeksgebied van het Instituut voor Houtonderzoek van de Universiteit voor Natuurlijke Hulpbronnen en Toegepaste Levenswetenschappen in Wenen.
Lees hier ook een passend artikel op WELT.DE >>

Hout heeft een antistatische werking en gaat dus ook opwaaiend stof tegen.

boomstammen houtstapels

Wat de zorg betreftHout vraagt relatief weinig onderhoud.
Afhankelijk van de slijtage kan het oppervlak een- of tweemaal per jaar worden behandeld met bijenwas of andere natuurlijke oliewassen.

Een bijzonder voordeel is dat natuurlijk hout kan worden hersteld in een “als nieuw” staat door het oppervlak licht op te schuren, zelfs na jarenlang gebruik. Zelfs vlekken, deuken en krassen kunnen worden verwijderd.

Hout is het natuurlijke materiaal dat bijzonder aantrekkelijk is voor mensen met een allergie.

Hout is een van de duurzame grondstoffen en Energiebronnen. De gemakkelijke bewerkbaarheid en de daarmee samenhangende lage energiebehoefte bij de winning en verwerking spelen ook een belangrijke rol bij de ecologische beoordeling. Houtproducten presteren uitstekend bij levenscyclusanalyses.

Onze
Salzburgse graanmolens
worden gekenmerkt door de antistatische en antibacteriële werking van het hout – en dat niet alleen!

Meer volgt… (:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven