Volkorenwafels van Berti

Hallo allemaal,

Ik – jouw Berti – wil graag weer mijn zegje doen. En omdat je me inmiddels kent, heb je waarschijnlijk al geraden dat ik weer nieuwe recepten heb uitgeprobeerd. Deze keer heb ik mijn wafelijzer uitgepakt en verse volkorenwafels gemaakt voor mijn muizenontbijt. Mmmh, ze waren zo lekker!Volkorenwafels van Berti

Ingrediënten voor de volkorenwafels:

 • 125 g volkoren speltmeel
 • 125 g volkoren tarwebloem
  • U kunt ook 250 g volkorenmeel gebruiken. Natuurlijk heb ik de mijne heel vers gemaakt met mijn
   Salzburgse graanmolen
   )
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 30 g volle rietsuiker (of alternatieve zoetstof zoals honing of dadelzoetstof)
 • 100 g boter
 • 4 eieren (ik kijk altijd naar biologische kwaliteit en dat de kippen waarvan ik de eieren eet een goed leven hebben)
 • 1 snufje zout
 • Kaneel, vanille extract
 • 180 ml volle melk of plantaardige drank (je hebt misschien iets meer melk nodig om een stroperig deeg te maken).
 • Olie, om het wafelijzer in te vetten.

Voorbereiding:

Klop de boter, suiker, zout, eieren en kaneel/vanille-extract in een kom. Voeg het bakpoeder toe aan het volkorenmeel en roer beide door het deeg. Voeg vervolgens de melk/groentedrank toe zodat het deeg een stroperige consistentie krijgt.

Vet nu het wafelijzer in met olie en verwarm het. Afhankelijk van de grootte van uw wafelijzer giet u er ongeveer een pollepel beslag in. De wafels zijn klaar zodra ze niet meer aan het ijzer plakken en een goudbruine kleur hebben.

U kunt de verse volkorenwafels nu naar believen besmeren of toppen. Met jam, compote, slagroom of vers fruit, de volkorenwafels van Berti smaken gewoonweg heerlijk!

Ik wens je veel succes!

Tot ziens,

Uw BertiWanneer beelden meer zeggen dan woorden

– Hier vindt u ons laatste blogbericht, waarin we onze Salzburgse graanmolens op een andere manier presenteren. Wees nieuwsgierig! >>

En hoe je gemakkelijk je eigen granola crunchy muesli kunt maken, lees je hier >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven