Volkoren speltpasta – ook zonder pastamachine

Volkoren speltpasta – ook zonder pastamachine

Heb je ooit je eigen pasta gemaakt? Dit werkt ook uitstekend met het zelfgemalen meel van onze Salzburgse graanmolens! Een van onze klanten heeft het al uitgeprobeerd en het “standaard pastarecept” met ons gedeeld.

Verse, zelfgemaakte pasta heeft het allemaal en, in tegenstelling tot in de winkel gekochte pasta, kost het maar relatief weinig tijd om te koken. Wat de zelfgemaakte noedels ook bijzonder maakt, is dat je het recept kunt variëren naargelang je stemming: je kunt de noedels bijvoorbeeld kleuren – met rode biet of spinazie. Je kunt ook altijd de smaak een beetje veranderen en zo een beetje variatie aanbrengen.

Volkoren spelt pasta

Als u ook graag experimenteert en uw tijd neemt, dan hebben we een volkoren spelt pasta recept voor u dat u kunt gebruiken als basis voor uw “culinaire experimenten”:

Ingrediënten:

  • (op elk) 100 g volkoren speltmeel (zo fijn mogelijk gemalen met onze Salzburgse graanmolens; de gort kan ook in het meel blijven en verwerkt worden).
  • (komt) 1 ei
  • Water naar eigen inzicht (ongeveer 1 eetlepel)

Dit is hoe het werkt:

Afhankelijk van de hoeveelheid pasta die u wilt maken, kunt u ook 300 g volkoren speltmeel en 3 eieren gebruiken. Voeg de twee ingrediënten samen. Als u water toevoegt, gebruik dan eerst minder. Daarna moet het deeg mooi gekneed worden tot een gladde, homogene massa. Laat het daarna even rusten.

Als je thuis een pastamachine hebt, gebruik die dan, maar let erop dat de noedels niet te dun zijn. Als dit het geval is, kunnen de noedels scheuren en heb je alleen kleine “noedelsnippers”. Lintnoedels zijn voordelig omdat ze door hun breedte “stabieler” zijn.

Heb je geen pastamachine, rol het deeg dan uit met een deegroller. Nu kun je met een mes of een pizzasnijder repen van ongeveer 1,5 cm breed snijden. Als je wat meer lef hebt, kun je ook dunnere stroken snijden.

Breng nu in een pan water (met een beetje zout) aan de kook. De zelfgemaakte volkoren speltpasta is vrij snel gaar – na ongeveer 6 minuten. Maar voordat je de noedels uit het water haalt, moet je ervoor zorgen dat ze echt gaar zijn.

Er zijn natuurlijk geen grenzen aan de saus waarmee u van uw volkoren speltpasta kunt genieten.

Veel plezier met experimenteren!

Zin in luchtige rijstmeelpannenkoeken? Hier is het recept: https://www.getreidemuehle.com/de/reismehl-pancakes/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven