Volkoren speltpasta – ook zonder pastamachine

Volkoren speltpasta – ook zonder pastamachine

Heb je ooit je eigen pasta gemaakt? Dit werkt ook uitstekend met het zelfgemalen meel van onze Salzburgse graanmolens! Een van onze klanten heeft het al uitgeprobeerd en het “standaard pastarecept” met ons gedeeld.

Verse, zelfgemaakte pasta heeft het allemaal en, in tegenstelling tot in de winkel gekochte pasta, kost het maar relatief weinig tijd om te koken. Wat de zelfgemaakte noedels ook bijzonder maakt, is dat je het recept kunt variëren naargelang je stemming: je kunt de noedels bijvoorbeeld kleuren – met rode biet of spinazie. Je kunt ook altijd de smaak een beetje veranderen en zo een beetje variatie aanbrengen.

Volkoren spelt pasta

Als u ook graag experimenteert en uw tijd neemt, dan hebben we een volkoren spelt pasta recept voor u dat u kunt gebruiken als basis voor uw “culinaire experimenten”:

Ingrediënten:

  • (op elk) 100 g volkoren speltmeel (zo fijn mogelijk gemalen met onze Salzburgse graanmolens; de gort kan ook in het meel blijven en verwerkt worden).
  • (komt) 1 ei
  • Water naar eigen inzicht (ongeveer 1 eetlepel)

Dit is hoe het werkt:

Afhankelijk van de hoeveelheid pasta die u wilt maken, kunt u ook 300 g volkoren speltmeel en 3 eieren gebruiken. Voeg de twee ingrediënten samen. Als u water toevoegt, gebruik dan eerst minder. Daarna moet het deeg mooi gekneed worden tot een gladde, homogene massa. Laat het daarna even rusten.

Als je thuis een pastamachine hebt, gebruik die dan, maar let erop dat de noedels niet te dun zijn. Als dit het geval is, kunnen de noedels scheuren en heb je alleen kleine “noedelsnippers”. Lintnoedels zijn voordelig omdat ze door hun breedte “stabieler” zijn.

Heb je geen pastamachine, rol het deeg dan uit met een deegroller. Nu kun je met een mes of een pizzasnijder repen van ongeveer 1,5 cm breed snijden. Als je wat meer lef hebt, kun je ook dunnere stroken snijden.

Breng nu in een pan water (met een beetje zout) aan de kook. De zelfgemaakte volkoren speltpasta is vrij snel gaar – na ongeveer 6 minuten. Maar voordat je de noedels uit het water haalt, moet je ervoor zorgen dat ze echt gaar zijn.

Er zijn natuurlijk geen grenzen aan de saus waarmee u van uw volkoren speltpasta kunt genieten.

Veel plezier met experimenteren!

Zin in luchtige rijstmeelpannenkoeken? Hier is het recept: https://www.getreidemuehle.com/de/reismehl-pancakes/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven