Volkoren maanzaad pasta

Mmmh… maanzaad noedels – wie van jullie kent deze verleidelijke delicatesse? Maanzaadnoedels zijn een traditioneel dessert uit de Oostenrijkse en Boheemse keuken. De voorbereidingsstappen zijn helemaal niet moeilijk, maar eerlijk gezegd duurt het nog wel even voordat je kunt genieten van de afgewerkte volkoren maanzaadpasta. Maar we beloven je: het is het waard!

Ingrediënten voor het aardappeldeeg

  • 500 g aardappelen (vastkokend)
  • 175 g volkorenmeel (spelt of tarwe; vers en fijn gemalen met uw
    Salzburgse graanmolen
    )
  • een snufje zout

Ingrediënten voor de maanzaadboter

  • 50 g boter of margarine
  • 4 el maanzaad
  • 1 el suiker (of een alternatieve zoetstof zoals dadel- of berkensuiker)

Bereiding van de volkoren maanzaadpasta

Schil eerst de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze vervolgens in een pan met water tot ze gaar zijn.

Stamp of stamp vervolgens de aardappelen fijn en laat ze iets afkoelen. (Maar niet te lang, zodat ze niet meer te heet zijn om tot een deeg te kneden). Maal ondertussen het volkorenmeel vers. Voeg nu de bloem en een beetje zout toe aan de aardappelen en kneed tot een deeg. Koel nu het aardappeldeeg ongeveer 30 minuten.

Zet dan een pot water op om te koken. Neem ondertussen wat van het deeg en vorm er een rolletje van (diameter ongeveer 3 cm). Snijd weer ca. 2-3 cm stukken van de rol (zie foto) en vorm noedels.

Kook nu de pasta in het water tot hij boven komt drijven. Smelt de boter of margarine in een andere pan en voeg het maanzaad en de suiker toe. Rol nu de gekookte pasta in de maanzaadboter. Je kunt de maanzaadboter ook over de pasta op het bord of in de kom gieten.

En uw zelfgemaakte volkoren maanzaad pasta is klaar. Geniet ervan!

P.S. Heb je al gehoord over onze molenverhalen verhalen? Hier kunt u spannende ervaringsverslagen lezen van onze klanten met hun Salzburger graanmolens! Volg deze link >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven