Volkoren koekjes van Berti

Goedendag!

Jouw Berti heeft net weer iets fijns uitgeprobeerd! Ik had echt trek in muizen en maakte voor mezelf wat volkorenkoekjes – mmh, ze waren lekker! En omdat ik u deze heerlijke broodjes niet wil onthouden, is hier het recept dat u kunt gebruiken om deze lekkere broodjes te bakken:

Voor de volkorenbroodjes heb ik eerst een gistblokje samen met een theelepel honing opgelost in 300 ml warm water. Vervolgens heb ik 600 g volkorenmeel (je kunt bijvoorbeeld spelt- of roggemeel gebruiken) met een snufje zout en een scheutje melk aan het gist-honingwatermengsel toegevoegd en het geheel tot een deeg gekneed. Dan moet het deeg “rijzen” en tussendoor een keer gekneed worden. Vervolgens heb ik de oven verwarmd tot 230°, 15 middelgrote Weckerl gevormd, ze met melk bestreken en vervolgens 20 minuten gebakken.
Toen de verse volkorenkoekjes klaar waren, kon ik nauwelijks wachten tot ze waren afgekoeld en ik ze eindelijk kon eten – het was me een genoegen (…):

Dus, als je ook zin hebt in volkoren koekjes, ga je gang en laat me weten hoe ze voor jou uitpakten (…):

Nog een fijne dag,
Uw Berti

PS: Hier is mijn Buchtel recept voor jou! (:

Winkelwagen
Scroll naar boven