Vitamine B1 in volkorenmeel bevordert de stofwisseling

De hele korrel bevat belangrijke vitaminen voor de zenuwen en het hart.

Als de schil en de kiem echter vóór het malen worden verwijderd, gaan veel vitaminen en mineralen verloren. Het zogenaamde volkorenmeel, vaak tarwemeel, wordt verwerkt tot meel zonder het kaf en de kiem, in tegenstelling tot volkorenmeel, waarbij de hele korrel wordt gemalen.

En stel je nu dit voor:

de vitamine B1, die in de hele korrel zit, gaat in het extractmeel met meer dan 80% verloren!

Vitamine B1 is goed voor het centrale en perifere zenuwstelsel en is ook betrokken bij de stofwisseling. Vitamine B6, die goed is voor hart en hersenen, en andere B-vitaminen vallen ook weg. Veel mineralen zitten ook niet meer in volkorenmeel: bijna 86% van het ijzer, 76% van het kalium, 75% van het koper en 52% van het magnesium zit niet meer in volkorenmeel in vergelijking met volkorenmeel.

Als deze vitale voedingsstoffen ontbreken, kunnen deficiëntieverschijnselen optreden. Als u geen vlees eet, dat ook veel B-vitaminen bevat, zou het goed zijn ervoor te zorgen dat u voldoende volkorenproducten eet.

Als u uw eigen volkorenmeel wilt malen, kan dat met onze Salzburgse graanmolens, waarvoor wij veel waarde hechten aan natuurlijke materialen. En de vele vitaminen en mineralen blijven behouden in het meel.

Bronnen:

Münzing-Ruef, I. (1999): Kursbuch gesunde Ernährung. De keuken als apotheek van de natuur. München: Zabert Sandmann GmbH, blz. 212.

https://www.getreidemuehle.com/de/salzburger-getreidemuehlen-mit-naturstein-die-biologische-alternative/

Winkelwagen
Scroll naar boven