Tips voor het bewaren van meel

Tips voor het bewaren van meel

Tips voor het bewaren van meel

In het artikel van vandaag leest u hoe u uw meel het beste kunt bewaren en of er een verschil is tussen de houdbaarheid van volkoren- en wit meel.

Tips voor het bewaren van meel

We hebben het verschil tussen volkorenmeel en witte bloem al uitgelegd in vele berichten op onze blog uitgelegd. In een notendop: Met volkorenmeel worden alle belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige stoffen evenals waardevolle vetten, eiwitten en voedingsvezels. Wit meel bestaat alleen uit het endosperm van de graankorrel, dat voornamelijk rijk is aan zetmeel, en dus minder voedingsstoffen bevat dan volkorenmeel.

De houdbaarheid van meel hangt nu af van het vetgehalte. Meel dat vet bevat, d.w.z. volkorenmeel of meel met een hoog gehalte aan volkoren, bederft sneller. Witte bloem daarentegen is zeer lang houdbaar, waarbij de bakeigenschappen na verloop van tijd afnemen.

Om u te helpen uw meel optimaal te bewaren, hebben wij hier enkele tips voor u samengevat:

  • Bewaar uw meel op een koele plaats, niet naast de oven of een verwarming. De bloem voelt zich het meest comfortabel bij ongeveer 16 tot 20 graden Celsius.
  • Bewaar uw meel op een plaats waar de luchtvochtigheid niet te hoog is U moet meel niet bewaren op plaatsen waar stoom kan ontstaan of waar de lucht vrij vochtig is – bijvoorbeeld in de buurt van de gootsteen en het fornuis.
  • Meel kan gemakkelijk geuren aannemen. Bewaar uw meel daarom niet in de buurt van sterk ruikende etenswaren. Voorbeelden van zulke intense geuren zijn koffie, de geur van roosteren, kruiden, knoflook, enz.
  • Direct, fel licht is ook niet optimaal voor de bloem. Directe blootstelling aan zonlicht kan leiden tot afbraak van vitamines. Bewaar uw meel daarom in een lichtdichte verpakking, maar bij voorkeur op een donkere plaats.

Kortom: bewaar uw meel op een koele, droge, goed afgesloten en lichtdichte plaats!

Als u nog steeds wilt weten hoe u uw suikerconsumptie kunt verminderen, dan hebben wij het antwoord HIER een blog post voor jou.

Fijne dag, tot ziens!

Bronnen

http://www.mindesthaltbarkeitsdatum.de/haltbarkeit-von-lebensmittel/haltbarkeit-von-mehl/

https://www.baeckerlatein.de/mehl-haltbarkeit/

https://praxistipps.focus.de/haltbarkeit-von-mehl-so-lange-koennen-sie-es-nutzen_97619

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven