Tips voor een sterk immuunsysteem

De winter komt eraan, de Coronapandemie is nog niet voorbij, en gezond zijn of blijven is de hoogste prioriteit. Er zijn dingen die we in dit opzicht niet kunnen beïnvloeden, maar er is één ding dat iedereen zelf kan doen: zijn eigen immuunsysteem versterken.

In het bericht van vandaag hebben we tips voor u over hoe u uw immuunsysteem kunt versterken om deze tijd met volle kracht door te komen.

Tips voor een sterk immuunsysteemTips voor een sterk immuunsysteem

  • Een gezonde en evenwichtige voeding: Om ons lichaam in staat te stellen “weerstand” te bieden, moet het voldoende voedingsstoffen krijgen. Zoek daarom vooral naar voedingsrijke, onbewerkte voedingsmiddelen: verse groenten en fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden(ca. 75%), aangevuld met dierlijke voedingsmiddelen (eieren, vis, zuivelproducten, enz.; ca. 25%). Vermijd zoveel mogelijk zoet, vet, zout, bewerkt voedsel met veel toevoegingen.
  • Voldoende vocht: Om uw immuunsysteem te versterken zijn niet alleen de juiste voedingsmiddelen belangrijk. Ook voldoende drinken en vooral de “juiste” dranken zijn cruciaal. Naast water zijn thee of infused water* zeer geschikt. Ook hier geldt dat dranken met veel suiker en additieven moeten worden vermeden.
  • Regelmatige lichaamsbeweging: Sport en beweging zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem. Regelmatige uithoudings- en krachttraining (zonder overbelasting!) helpen om de immuuncellen van het lichaam te activeren.
  • Tijd in de frisse lucht: Als je (idealiter) minstens een uur per dag buiten bent, kan ons lichaam zich ook hier versterken.
  • Voldoende slaap en ontspanning: Als we niet genoeg slapen, functioneert ons immuunsysteem minder goed. Een voldoende slaap van ongeveer 7-9 uur stelt het lichaam in staat te herstellen en nieuwe kracht te verzamelen.

Wij hopen dat u deze tips kunt meenemen en in praktijk brengen – als u dat nog niet doet – en zo sterker de winter en de pandemie doorkomt.

Als je meer wilt weten over bewuste, gezonde voeding,
hier is onze serie artikelen erover >>

Berichten die je misschien ook interesseren:

*Dit is water dat gekruid is met fruit, groenten of kruiden.

Dat was: Tips voor een sterk immuunsysteem

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven