Tips voor een sterk immuunsysteem

De winter komt eraan, de Coronapandemie is nog niet voorbij, en gezond zijn of blijven is de hoogste prioriteit. Er zijn dingen die we in dit opzicht niet kunnen beïnvloeden, maar er is één ding dat iedereen zelf kan doen: zijn eigen immuunsysteem versterken.

In het bericht van vandaag hebben we tips voor u over hoe u uw immuunsysteem kunt versterken om deze tijd met volle kracht door te komen.

Tips voor een sterk immuunsysteemTips voor een sterk immuunsysteem

  • Een gezonde en evenwichtige voeding: Om ons lichaam in staat te stellen “weerstand” te bieden, moet het voldoende voedingsstoffen krijgen. Zoek daarom vooral naar voedingsrijke, onbewerkte voedingsmiddelen: verse groenten en fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden(ca. 75%), aangevuld met dierlijke voedingsmiddelen (eieren, vis, zuivelproducten, enz.; ca. 25%). Vermijd zoveel mogelijk zoet, vet, zout, bewerkt voedsel met veel toevoegingen.
  • Voldoende vocht: Om uw immuunsysteem te versterken zijn niet alleen de juiste voedingsmiddelen belangrijk. Ook voldoende drinken en vooral de “juiste” dranken zijn cruciaal. Naast water zijn thee of infused water* zeer geschikt. Ook hier geldt dat dranken met veel suiker en additieven moeten worden vermeden.
  • Regelmatige lichaamsbeweging: Sport en beweging zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem. Regelmatige uithoudings- en krachttraining (zonder overbelasting!) helpen om de immuuncellen van het lichaam te activeren.
  • Tijd in de frisse lucht: Als je (idealiter) minstens een uur per dag buiten bent, kan ons lichaam zich ook hier versterken.
  • Voldoende slaap en ontspanning: Als we niet genoeg slapen, functioneert ons immuunsysteem minder goed. Een voldoende slaap van ongeveer 7-9 uur stelt het lichaam in staat te herstellen en nieuwe kracht te verzamelen.

Wij hopen dat u deze tips kunt meenemen en in praktijk brengen – als u dat nog niet doet – en zo sterker de winter en de pandemie doorkomt.

Als je meer wilt weten over bewuste, gezonde voeding,
hier is onze serie artikelen erover >>

Berichten die je misschien ook interesseren:

*Dit is water dat gekruid is met fruit, groenten of kruiden.

Dat was: Tips voor een sterk immuunsysteem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven