Tips voor een bewust dieet (deel 3)

Vandaag hebben we het derde en laatste deel van onze serie over bewust eten en drinken voor je. Op onze
Salzburg Graanmolen Blog
kunt u de
EERSTE
en
TWEEDE
deel kunt u tips lezen voor een bewust dieet.

Een gezond en duurzaam dieet is meer dan bewust winkelen en eten. Zelf vers koken, luisteren naar je lichaam en letten op de herkomst en verwerking van voedsel horen daar bijvoorbeeld ook bij. Als je vragen hebt over voeding die we niet in onze blogberichten beantwoorden, mail ze dan gerust naar ons(j.fuschelberger@agrisan.at).

Maar laten we nu overgaan tot de laatste drie tips in deze serie berichten (Tips voor een bewust dieet (deel 3)): Tips voor een bewust dieet (deel 3)

  • Eet gevarieerd: Het is erg belangrijk om je lichaam te voorzien van een verscheidenheid aan essentiële macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) en micronutriënten (vitaminen en mineralen). Om al die essentiële stoffen in voldoende hoeveelheden binnen te krijgen, is het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen te consumeren. De nadruk moet liggen op de minder bewerkte, verse producten. Groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden moeten daarom “in hun geheel” worden gegeten. Elke keer dat je boodschappen gaat doen een voedingsmiddel meenemen dat je de vorige keer niet meenam, en nieuwe recepten uitproberen kan je helpen om over te schakelen op een gevarieerd dieet.
  • Alleen een minimum aan gezoete dranken of voedsel: Zoals u waarschijnlijk ook weet van de voedselpiramide zoete dranken en snoepgoed mogen slechts in zeer geringe mate (of helemaal niet) worden geconsumeerd. Aangezien deze voedingsmiddelen (uit voedingsoogpunt) niet essentieel zijn voor het leven en zelfs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, zouden ze slechts een minimaal deel van onze voeding moeten uitmaken.
  • Plezier mag niet ontbreken: Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste tip op het gebied van bewuste voeding is genieten van het eten en drinken. Koop het voedsel dat je lekker vindt en kook er gerechten van die je aanspreken. Het is mogelijk om aandacht te besteden aan al die tips die we in deze reeks berichten met u hebben gedeeld EN te genieten. Het een mag en moet het ander niet uitsluiten!

Wij hopen dat wij u nuttige tips hebben kunnen geven in deze reeks artikelen over bewuste voeding. Misschien bent u al bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van uw eigen “voedingsbewustzijn”. U bent ook welkom om een reactie achter te laten. We horen graag van u!

Referenties

https://getreidemuehle.com/getreidemuehlen-blog/

https://www.bevegt.de

https://www.dge.de

Dat was: Tips voor een bewust dieet (deel 3)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven