Tips voor een bewust dieet (deel 2)

Vorige week verscheen het eerste deel van deze serie artikelen op onze Salzburg Grain Mill Blog. We hebben onze eerste tips voor een bewust dieet al met u gedeeld. Bewust eten en drinken heeft een zeer hoge waarde in ons leven, want het is een van de essentiële levensbehoeften, nietwaar!

Om het u gemakkelijker te maken uw eigen “voedingsbewustzijn“* te ontwikkelen, zijn wij deze reeks berichten voor u begonnen. Vandaag hebben we weer waardevolle tips voor een bewust dieet (deel 2) voor je:Tips voor een bewust dieet (deel 2)

  • Koop geen voedingsmiddelen met meer dan vijf ingrediënten: Hoe natuurlijker en onbewerkt een voedingsmiddel/product is, hoe groter de kans dat het een gunstig effect heeft op de gezondheid van ons lichaam. Dit betekent dat voedingsmiddelen die sterk bewerkt zijn en grote hoeveelheden (vaak “onnatuurlijke”) ingrediënten bevatten, alleen in kleine hoeveelheden moeten worden gegeten. Misschien kunt u er bij het boodschappen doen al op letten dat u geen voedsel koopt met meer dan vijf ingrediënten.
  • Regionaliteit, seizoensgebondenheid en kwaliteit: Het spreekt vanzelf dat een bewuste benadering van voedsel deel uitmaakt van een bewust dieet. Behalve aandacht voor de verwerkingsgraad kunnen levensmiddelen/producten nog andere belangrijke waarden in zich dragen. U kunt bijvoorbeeld kijken naar regionaliteit, d.w.z. de herkomst van een voedingsproduct (Kan ik eventueel boeren en bedrijven uit mijn buurt steunen? Wil ik niet steunen dat voedsel over de halve wereld wordt vervoerd?) Het kan ook heel belangrijk zijn om te letten op de kwaliteit van een product (Komt het voedsel uit de biologische landbouw? Is het eerlijk verhandeld?). Last but not least kunnen we ons de vraag stellen naar de seizoensgebondenheid, vooral bij groenten en fruit (Welk fruit is wanneer rijp? In welke maanden kunnen welke groenten gegeten worden zonder dat ze van ver moeten komen?).

Als u ook deze twee tips toepast, bent u op de goede weg om uw eigen voedingsbewustzijn te ontwikkelen. Bewust eten en drinken hoeft niet van vandaag op morgen te gebeuren. Neem alle tijd die je nodig hebt!

Wij van Salzburger Getreidemühlen wensen u een prachtige dag!

*Als u vragen heeft die wij niet in onze blogberichten beantwoorden, kunt u ons altijd mailen op j.fuschelberger@agrisan.at.

Referenties

https://getreidemuehle.com/getreidemuehlen-blog/

https://www.bevegt.de

https://www.dge.de

Dat was: Tips voor een bewust dieet (deel 2)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven