Tips voor een bewust dieet (deel 1)

Dat voeding een van de essentiële zaken in het leven is en een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid – althans dat denken we – valt niet te ontkennen. Daarom is het van groot belang bewust te eten en te drinken. Voor degenen onder u die misschien minder vertrouwd zijn met het onderwerp voeding (en natuurlijk voor alle anderen) staan er tips voor een bewust dieet in dit en in een ander bericht.

Het belangrijkste bij het ontwikkelen van een eigen “voedingsbewustzijn” is plezier hebben. Wat je niet leuk vindt, waar je de motivatie niet voor kunt vinden, zal niet gerealiseerd worden. Neem daarom je tijd. Misschien kunt u eerst één tip aannemen en uitvoeren en dan stap voor stap andere toevoegen. Als u vragen heeft, kunt u ons een e-mail sturen op j.fuschelberger@agrisan.at. bewuste voeding

  • Zelf vers koken: Weten wat je eet, elk gerecht zelf kunnen kiezen met de ingrediënten van je keuze, dat is wat je eigen verse keuken aan voordelen met zich meebrengt. En als je twee keer zoveel kookt, heb je al voorzieningen getroffen voor de volgende dag en kun je dus ook veel tijd besparen.
  • Eenvoudige recepten: Als u besluit vers te gaan koken, begin dan met heel eenvoudige recepten. Je maaltijden hoeven geen oneindig aantal ingrediënten te hebben. Vaak zijn er maar een paar nodig om een heerlijk gerecht te maken.
  • Luister naar je eigen lichaam: Er zijn veel voedingstips en regels, maar in werkelijkheid weet ons lichaam zelf wat goed voor ons is. Een hongerig, dorstig of vol gevoel kan gemakkelijk worden opgespoord door goed te luisteren. Grondig kauwen is ook iets dat bijdraagt tot bewust eten en drinken. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, hebben we een andere
    een ander artikel voor u HIER >>

Wij hopen dat wij u met deze eerste tips al een stap hebben kunnen helpen naar een bewust dieet.

Nog een fijne dag, de Salzburger Graanmolens

Referenties

https://getreidemuehle.com/getreidemuehlen-blog/

https://www.bevegt.de

https://www.dge.de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven