MAX SPEZIAL – de specialist voor een glutenvrij dieet
Maalt grote of harde granen door de speciale maling van de molenstenen

Het malen van glutenvrije granen, maar ook van grote en harde granen, is tegenwoordig vaak een groot probleem. Vooral mensen met coeliakie stellen hoge eisen aan hun molen. Veel huismolens voldoen echter niet aan deze eisen.

Wij hebben aan de hoge eisen voldaan en een molen ontwikkeld waarmee u ook thuis zelf meel kunt malen van vele glutenvrije granen.

Het verschil met de MAX graanmolen is het malen van de molenstenen, dat aan bijzonder hoge eisen moet voldoen.

De MAX SPECIAL molen maalt

maïs2-grond

Grote en harde korrels zoals:

 • Maïs,
 • Kikkererwten
 • Soja en andere bonen met een
  Diameter tot ca. 9 mm.

Kleine en harde korrels zoals:

 • Rijst,
 • Boekweit
 • en vele andere harde, kleine granen tot de grootte van quinoa.

Alle algemeen bekende granen die goed malen, zoals:

 • Tarwe,
 • Rogge,
 • Spelt,
 • Gerst,
 • Haver kneden

In veel gebieden van Europa is het malen van maïs met een huismolen een belangrijk onderwerp, dat wij op verzoek van veel van onze Italiaanse klanten uitvoerig hebben behandeld. De bloemmolen AM 1 werd meer dan 35 jaar geleden gebouwd. De technologie en het ontwerp zijn ongeveer 20 jaar geleden overgenomen van de MAX-molen en zijn herhaaldelijk verbeterd. Nu hebben wij dit beproefde concept overgenomen als sjabloon voor het specifieke gebruik van een molen voor het malen van maïs en andere harde, grote granen.

Ons concept:

rijst-grond

Voor het eerst sinds september 2016 is de MAX-molen vervaardigd met natuursteen en nu ook met speciale steenmaling voor grote en harde voorwerpen.

Zelfs de uitgesproken harde, roodtandige maïs kan worden gemalen voor polenta.

Conventionele maïs (zoals de bekende Marcella) kan nog fijner malen dan griesmeel.

Maalcapaciteit: Met deze molen kan gemakkelijk tot 1 kg maïsmeel worden gemalen. De exacte hoeveelheid die in één maalgang mogelijk is, hangt af van de hardheid van het graan en het oliegehalte, maar ook van hoe fijn u maalt.

Maïs soorten: Wij wijzen erop dat er vele regionaal verschillende soorten maïs bestaan.

Sommige maïssoorten zijn zo vet dat ze met geen enkele huishoudelijke molen gemalen kunnen worden, terwijl andere zelfs voor MAX te hard zijn. Helaas is het voor ons ook niet mogelijk om alle soorten maïs te malen en de maalresultaten te evalueren.

Veel maïssoorten kunnen in één keer fijngemalen worden, maar voor sommige is het voordelig om eerst grof te malen en daarna fijn te malen.

Fijnheid van het meel – zemelen: Maïs heeft, zoals alle granen, een harde schil, zemelen genaamd. Deze kafdeeltjes verschijnen ook in het maïsmeel als grovere deeltjes, vooral bij zeer harde maïsvariëteiten.

Zo nodig kunnen de zemelen met een zeef worden verwijderd.

Uw regionaal geteelde maïs: Als u niet zeker weet of uw favoriete, regionaal beschikbare maïs met onze MAX-molen kan worden gemalen, stuur ons dan een kleine hoeveelheid (500 – 1000 g) en wij testen de mogelijkheden.

Winkelwagen
Scroll naar boven