Sultana broodjes van volkorenmeel

Hallo und griaß eich (:

Ik ben het weer, jouw Berti! Nadat ik u enige tijd geleden mijn uitstekende volkorenbroodjesrecept heb laten zien, wil ik u nu vertellen over een andere lekkernij: Ik heb een recept ontdekt voor sultanabroodjes, de zoete tegenhanger van de volkorenbroodjes!

Dus laatst maakte ik voor mezelf volkoren sultana broodjes voor mijn muizenontbijt. Hier is het recept voor jou:

Meng 850 g volkorenmeel (hier kan het beste volkoren tarwemeel worden gebruikt) met 80 g opgeloste gist, 300 g grof gehakte noten (hazelnoten of amandelen), 200 g sultana’s, een snufje zout, 500 ml water en 200 ml karnemelk en kneed tot een deeg.

Ik heb het deeg een paar minuten laten rijzen en er toen 3 middelgrote rollen van gemaakt. Ik smeerde ze in met een beetje melk en bakte ze in de oven op 250°C.

Mmmh – Ik at de sultana broodjes met een beetje jam en mijn muizenontbijt was dus bijna perfect (:

Dus voor iedereen die een lekker sultana broodje als ontbijt wil, probeer het recept maar eens!

Het beste, jouw Berti

En hier is het recept voor de verse volkoren koekjes.

Winkelwagen
Scroll naar boven