Spelt ontbijt croissants

Wij tonen u een perfect ontbijtgebakje met volkoren spelt en pompoenpitten. De lekkere speltcroissants hebben een licht zoete smaak door de honing en een bijzondere nootachtige noot door de ovengeroosterde pompoenpitten. Het volkorenmeel levert veel energie voor de hele dag en geeft je een gezonde start van de dag.

Ingrediënten:

  • 1 kg vers gemalen volkoren speltmeel met de Salzburgse graanmolen
  • 550 ml warm water
  • 1 eetlepel zout
  • 100g boter
  • 120 g honing
  • 60 g gist
  • 150 g gehakte pompoenpitten

Voorbereiding:

Eerst moet je de spelt fijnmalen met een Salzburgse graanmolen en in een grote kom doen. Voeg het zout, de boter en de honing toe aan de bloem terwijl je het water verwarmt tot ongeveer 30-40 graden. Voeg al roerend geleidelijk het warme water toe aan de kom. Meng aan het eind de gist door het mengsel en kneed het deeg goed door.

Nadat u alle ingrediënten heeft gekneed, moet het deeg 40 minuten afgedekt rusten op een warme plaats. Na de rusttijd het deeg nogmaals goed mengen en in 60 g kleine stukjes verdelen. Vorm de kleine stukjes deeg tot een bal en laat ongeveer 5 minuten rijzen.

Daarna kun je de kleine balletjes met een deegroller uitrollen tot de vorm van een schoenzool, ongeveer 25 cm lang. Het is belangrijk dat u voldoende bloem gebruikt om het deeg uit te rollen. Rol het uitgerolde deeg met de hand op en vorm er een croissant van. Bestrijk de croissant vervolgens met water of ei, zodat je het deeg goed in de gehakte pompoenpitten kunt rollen.

Leg de speltcroissants op een bakplaat en laat ze ongeveer 20-30 minuten rijzen. Ondertussen kan de oven worden voorverwarmd op 200 graden. Bak de croissants ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

De volkorenkoekjes smaken het best met boter en honing of jam.

Wij wensen u veel succes en veel bakplezier!

Als je meer wilt weten over volkorenmeel, dan moet je zeker HIER kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven