Quinoa – praktische tips

U kunt een bericht vinden met meer algemene informatie over quinoa
HIER op onze BLOG.
Vandaag willen we u echter vooral laten weten welke u het beste kunt kopen en hoe u ze goed kunt bewaren.

Quinoa wordt een pseudograan genoemd. De reden hiervoor is dat het botanisch gezien tot de vossenstaartenfamilie behoort. Conventionele granen daarentegen zijn zoete grassen. Quinoa is ook glutenvrij.

Het is ook een van de oorspronkelijke granen. Quinoa is zeer oud en werd al enkele duizenden jaren geleden in Zuid-Amerika verbouwd. Voor de Inca’s en Azteken was het een van de belangrijkste voedingsmiddelen in die tijd.

Quinoa heeft ook zijn weg gevonden naar westerse landen. Tegenwoordig staat het bekend als een superfood. Het jaar 2013 werd door de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) zelfs uitgeroepen tot hetInternationale Jaar van Quinoa.

Quinoa wordt niet alleen in Zuid-Amerika verbouwd, maar ook steeds meer in Europa. Er zijn enkele boerderijen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland, die het pseudograan verbouwen.

Quinoa – praktische tips

Dus als je quinoa koopt, dan kun je het – als het mogelijk is – het beste lokaal kopen. U kunt ook zoeken naar biologische kwaliteit.

Om ervoor te zorgen dat de belangrijke ingrediënten, die in overvloed in quinoa voorkomen, niet zo snel verloren gaan, moet u op een paar dingen letten. Bewaar de pseudo-cerealen op een tegen licht en lucht beschermde plaats.

Quinoa - praktische tips

Quinoa houdt ervan

  • donker,
  • cool &
  • droog.

Als je zelf quinoameel maalt, moet je het ook niet te lang bewaren. Oliën die vrijkomen bij het malen kunnen snel oxideren en bederven. Het verdient daarom aanbeveling quinoaproducten in een afsluitbare container in een kast te bewaren.

Wilt u ook weten welke graanmolen van Salzburg geschikt is om quinoa te malen? Hier hebben we het antwoord voor u >>

Tot ziens!

Referenties

https://getreidemuehle.com/quinoa-pseudogetreide/

Sokol, Andrea. 2020. Het alles-in-één kookboek. Mijn plantaardige keuken zonder afval. München: ZS Verlag GmbH.

https://www.duden.de/rechtschreibung/Quinoa

Dat was: Quinoa – praktische tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven