Praktische tips voor boekweit

Hoewel de naam het doet vermoeden, heeft boekweit niets te maken met tarwe. Boekweit is een pseudograan, omdat het niet behoort tot de familie van de zoete grassen – zoals de meeste conventionele granen. Het bevat ook geen gluten.

Boekweit bevat veel belangrijke macro- en microvoedingsstoffen en gezondheidsbevorderende stoffen.
secundaire plantenverbindingen
. We willen daar vandaag echter niet in detail op ingaan, maar wel op waar u rekening mee kunt houden bij het kopen, bewaren en malen van dit pseudograan.

Hier zijn praktische tips voor boekweit

Als je boekweit koopt, zorg er dan voor dat je het van biologische teelt koopt en, indien mogelijk, uit de regio. Wij raden af boekweitmeel te kopen, niet alleen omdat vers gemalen meel voedzamer is en beter smaakt, maar ook omdat gekocht boekweitmeel eigenlijk heel snel ranzig wordt.

Opslag

Hele boekweit daarentegen kan heel goed lang bewaard worden. Dus u kunt het ook in voorraad kopen. Voor de opslag is het belangrijk op te merken dat de pseudograan

boekweit - grano saraceno

  • donker,
  • luchtdicht,
  • Droog en
  • cool

moet worden opgeslagen. Dus misschien vind je een container die geen licht of lucht doorlaat en zet je die bijvoorbeeld in een voorraadkast.

Maal

Voor uw boekweitmeel is het raadzaam het altijd vers te malen en de hoeveelheid die u op dat moment nodig heeft. Op die manier blijven de voor ons lichaam belangrijke en grotendeels vitale ingrediënten behouden. De smaak van vers gemalen boekweitmeel is ook heerlijk: licht nootachtig. Het is geschikt voor de bereiding van hartige, maar ook zoete gerechten.

Als u meer wilt weten over welk graan het beste gemalen kan worden met welke Salzburg graanmolen, klik dan op
HIER >>

En als u geïnteresseerd bent in meer praktische tips, dan kunt u het volgende vinden
hier is meer informatie over het pseudo-graan quinoa >>

Het team van Salzburger Getreidemühlen hoopt dat u iets uit dit artikel kunt meenemen – en het misschien zelfs in de praktijk kunt brengen?

Blijf gezond en tot ziens!

Referenties

https://www.duden.de/rechtschreibung/Buchweizen

Sokol, Andrea. 2020. Het alles-in-één kookboek. Mijn plantaardige keuken zonder afval. München: ZS Verlag GmbH.

Dat was: Praktische tips voor boekweit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven