Overnight Oats

Ontbijt idee Overnight Oats

Met Overnight Oats bespaar je ’s ochtends tijd en heb je toch een zeer voedzaam en gezond ontbijt.

Maar waarom havermout zo lang laten weken? Havervlokken bevatten fytinezuur en dit verdwijnt wanneer men de havervlokken laat opzwellen. Fytinezuur bindt belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en zink. Deze mineralen kunnen niet in het lichaam worden opgenomen als de havermout niet geweekt is.

Als u extra tijd wilt besparen, kunt u ook twee keer de hoeveelheid van het mengsel mengen voor 2 dagen. Je kunt het ontbijt ook onderweg eten als je het in een goed afgesloten potje klaarmaakt.

Ingrediënten:

overnigth haver

  • Havervlokken of speltvlokken vers gevlokt met de Salzburgse vlokkenmeester
  • Sojamelk of andere plantaardige drank (amandeldrank, kokosnootdrank, haverdrank…)
  • Kaneel, vanille
  • gehakte cashewnoten of hazelnoten
Topping:
  • 1 banaan
  • Honing, ahornsiroop
  • (Voor meer topping ideeën, zie voorbereiding)

Voorbereiding:

Verwerk ’s avonds de haver of spelt tot verse vlokken met de Salzburger Flockenmeister. Doe het dan in een glas of een mooie schaal met de kaneel of vanille en de noten en laat het een nacht weken met de plantendrank. Volg bij benadering de vuistregel 1 deel vlokken en 3 delen vloeistof (1:3). Zet het ontbijt vervolgens in de koelkast, zodat de havermout het vocht goed kan opnemen.

De volgende ochtend zijn de havervlokken perfect geweekt en kun je ze verfijnen met allerlei toppings. Er zijn werkelijk geen grenzen aan uw wensen en creativiteit. De gepureerde banaan is heel gemakkelijk door je ontbijtpap te mengen en geeft je een natuurlijke zoetheid. Als het niet zoet genoeg voor je is, voeg dan wat honing of ahornsiroop toe aan je ontbijt.

Noten, chiazaadjes, sultana’s, kokosschilfers, cashewnoten of gedroogd fruit smaken niet alleen heerlijk, maar zijn ook een lust voor het oog als ze mooi gegarneerd zijn. Vers fruit zoals bessen, appels of mango zijn bijzonder lekker. Voor een chocoladetoon kun je ook wat cacaopoeder gebruiken.

Zoals u ziet, zijn er geen grenzen aan uw stemming en door de vele variaties zal uw ontbijt nooit meer saai zijn.

Wij wensen u een goed begin van de dag!

Wil je meer weten over haver, klik dan HIER!

HIER vindt u een recept voor heerlijke haverkoekjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven