Overal plastic – Berti is overal.

Hallo allemaal,

Vandaag heeft Berti het niet over een recept, maar over een onderwerp dat van groot belang is. Ik ben immers een kritische en milieuvriendelijke Berti.

Overal plastic - Berti is overal.En ook behoorlijk geschokt!
Laatst was ik op internet en klikte door de websites van enkele milieuorganisaties. Ik kan nauwelijks geloven hoeveel weggegooid plastic er in onze oceanen terechtkomt! En niet alleen de oceanen, maar ook steden en bossen zijn bezaaid met plastic.
Alle vrijwilligers van milieuorganisaties over de hele wereld hebben weggegooid plastic verzameld en ook geanalyseerd. Het bleek dat het plastic vooral afkomstig is van meeneemverpakkingen, plastic bekers en drankflessen. Uit de analyse bleek ook welke fabrikanten verantwoordelijk zijn voor het plastic afval: bedrijven als Coca-Cola, PepsiCo en Nestlé[1].

Hier moet zeker iets aan gedaan worden! Bovendien vervuilt plastic niet alleen onze aarde. Uiteindelijk komt het plastic ook in ons lichaam terecht. Dit gebeurt niet alleen door het voedsel dat in plastic is verpakt (drankflessen, zuivelproducten, snoepgoed, enz.). Ook door de vissen en zeevruchten die in de “plastic-vervuilde” oceanen leven en die veel mensen vervolgens als lunch of diner eten.

En juist daarom, en omdat de bijdrage aan duurzaamheid belangrijk is voor de graanmolens in Salzburg, hebben ze ook graanmolens die het bijna zonder kunststoffen doen. Op verzoek van veel klanten bouwen zij molens waarin het meel en het graan niet in contact komen met plastic.

* Natuurlijk kunnen stroomkabels en schakelaars en diverse onderdelen in de onderste behuizing van de molen (motorruimte) niet worden weggelaten.
Maar het enige belangrijke is: waar het meel gemalen wordt, ontmoeten graan en meel alleen hout, roestvrij staal en graniet. Dichtingen zijn gemaakt van rubber of vilt – volledig natuurlijke materialen.

Ik vind het geweldig wat de graanmolens in Salzburg doen en tegelijkertijd ben ik nog steeds geschokt over wat onze Moeder Aarde wordt aangedaan met al het weggooi- en verpakkingsplastic.

Tot ziens,

Je boze Berti

>> Hier kunt u de plasticvrije* molens bekijken

[1] https://www.breakfreefromplastic.org/globalbrandauditreport2018/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven