Overal plastic – Berti is overal.

Hallo allemaal,

Vandaag heeft Berti het niet over een recept, maar over een onderwerp dat van groot belang is. Ik ben immers een kritische en milieuvriendelijke Berti.

Overal plastic - Berti is overal.En ook behoorlijk geschokt!
Laatst was ik op internet en klikte door de websites van enkele milieuorganisaties. Ik kan nauwelijks geloven hoeveel weggegooid plastic er in onze oceanen terechtkomt! En niet alleen de oceanen, maar ook steden en bossen zijn bezaaid met plastic.
Alle vrijwilligers van milieuorganisaties over de hele wereld hebben weggegooid plastic verzameld en ook geanalyseerd. Het bleek dat het plastic vooral afkomstig is van meeneemverpakkingen, plastic bekers en drankflessen. Uit de analyse bleek ook welke fabrikanten verantwoordelijk zijn voor het plastic afval: bedrijven als Coca-Cola, PepsiCo en Nestlé[1].

Hier moet zeker iets aan gedaan worden! Bovendien vervuilt plastic niet alleen onze aarde. Uiteindelijk komt het plastic ook in ons lichaam terecht. Dit gebeurt niet alleen door het voedsel dat in plastic is verpakt (drankflessen, zuivelproducten, snoepgoed, enz.). Ook door de vissen en zeevruchten die in de “plastic-vervuilde” oceanen leven en die veel mensen vervolgens als lunch of diner eten.

En juist daarom, en omdat de bijdrage aan duurzaamheid belangrijk is voor de graanmolens in Salzburg, hebben ze ook graanmolens die het bijna zonder kunststoffen doen. Op verzoek van veel klanten bouwen zij molens waarin het meel en het graan niet in contact komen met plastic.

* Natuurlijk kunnen stroomkabels en schakelaars en diverse onderdelen in de onderste behuizing van de molen (motorruimte) niet worden weggelaten.
Maar het enige belangrijke is: waar het meel gemalen wordt, ontmoeten graan en meel alleen hout, roestvrij staal en graniet. Dichtingen zijn gemaakt van rubber of vilt – volledig natuurlijke materialen.

Ik vind het geweldig wat de graanmolens in Salzburg doen en tegelijkertijd ben ik nog steeds geschokt over wat onze Moeder Aarde wordt aangedaan met al het weggooi- en verpakkingsplastic.

Tot ziens,

Je boze Berti

>> Hier kunt u de plasticvrije* molens bekijken

[1] https://www.breakfreefromplastic.org/globalbrandauditreport2018/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven