Over het ontbijt

Wat het ontbijt betreft, heeft ieder van ons zijn eigen gewoonten, bepaalde voorkeuren of misschien slaat hij de ochtendmaaltijd zelfs helemaal over. Het ontbijt moet bijdragen tot een evenwichtige voeding en tevens het lichaam van energie voorzien, zodat u de dag goed kunt beginnen.

Wat zeker bij een ontbijt hoort zijn drankjes. Of het nu gaat om thee, vruchtensap of water, het lichaam heeft voldoende vocht nodig. Groenten en fruit en zuivelproducten (yoghurt, kaas, enz.) mogen niet ontbreken in een gezond ontbijt. Allerlei graanproducten kunnen dienen als basis en energieleverancier voor een evenwichtig ontbijt: zelfgebakken volkorenbrood bijvoorbeeld, of zelfgemaakte muesli. Met onze Salzburgse graanmolens kunt u fijn meel malen waarmee u uw eigen verse ontbijtbrood kunt bakken. Trouwens, zelfgemaakte muesli smaakt veel beter dan in de winkel en is gezonder. Zo maakt speltmeel gemengd met bessen, noten en honing een muesli die niet alleen lekker is, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden. Voor de muesli kun je de avond tevoren graan malen, wat heel gemakkelijk kan met de graanmolens van Salzburg. Andere ontbijtideeën zijn zelfgemaakt broodbeleg (bijvoorbeeld met kwark) en jam.

Voor een gezond ontbijt moeten voedingsmiddelen en maaltijden met veel vet en suiker worden weggelaten. Er zijn vele manieren om de dag te beginnen met een gezond en verkwikkend ontbijt. Probeer het gewoon!

Winkelwagen
Scroll naar boven