Over de juiste manier om met brood om te gaan

Voor de juiste behandeling van brood zijn er enkele belangrijke vragen die vooraf gesteld moeten worden. Wij hebben deze vragen voor u gebundeld en opgesmukt met enkele praktische tips.

  • Van welk meel is mijn brood gemaakt? Het type bloem dat bij u past, hangt af van verschillende factoren, zoals de levensfase waarin u zich bevindt. Leeftijd en eventuele intoleranties kunnen hier ook een rol spelen.
  • Wil ik mijn brood kopen of bakken? Zowel zelf brood bakken als kopen heeft voor- en nadelen. Weeg af wat je op dit moment het beste uitkomt.

Over de juiste manier om met brood om te gaan

  • Is het een brood dat is/was gebakken met gist of zuurdesem? Ongeacht of u uw eigen brood maakt of het koopt, kunt u vooraf even verduidelijken welk rijsmiddel wordt gebruikt.
  • Bevat het brood een of meer granen? Deze vraag is zo belangrijk omdat meergranenbroden* een puinhoop kunnen veroorzaken in maag en darmen. Dat komt omdat verschillende soorten granen verschillende eiwitbestanddelen bevatten. Als u al een geïrriteerde maag en een moeilijke spijsvertering hebt, moet u ofwel voldoende tijd nemen om te kauwen en te kwijlen, ofwel liever broden eten die slechts van één graansoort zijn gebakken en dus gemakkelijker te verteren zijn.
  • Moet mijn zelfgebakken brood rijpen? Vers gebakken brood moet voor consumptie worden gekruid om het beter verteerbaar te maken. Brood dat met gist is gebakken heeft meestal maar één dag nodig om te rijpen. Zuurdesembrood daarentegen moet je ongeveer drie dagen laten rijpen.
  • Wat is de beste manier om mijn brood te bewaren? Zorg er bij het bewaren van brood voor dat het kan “ademen”, bijvoorbeeld in een linnen zak en bij voorkeur niet in plastic. Als je brood in kleipotten bewaart, wordt de korst meestal zacht en in blikken kan het gemakkelijk gaan schimmelen. In geen geval mag brood in de koelkast worden bewaard.

We hopen dat je iets kunt meenemen uit het bericht van vandaag en dat je een fijne dag hebt!

Het team van de Salzburger Graanmolen

P.S. Ontdek hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en de winter met volle kracht kunt doorkomen in
DEZE BIJDRAGE >>

Bronnen

Münzing-Ruef, Ingeborg. 2000. Cursusboek over gezond eten. De keuken als apotheek van de natuur. 18e, bijgewerkte en volledig herziene editie. München: Wilhelm Heyne Uitgevers

https://www.duden.de/rechtschreibung/Scherzl (ophalen, op 22.11.21)

Dat was: Over de juiste manier om met brood om te gaan

*Niet te verwarren met volkorenbrood dat van slechts één graansoort wordt gebakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven