Opslag – Graan goed bewaren

Om ervoor te zorgen dat uw graan lang meegaat en niet wordt aangevallen door ongedierte, zijn er slechts enkele punten waarmee u rekening moet houden.
Eigenlijk hoef je alleen maar te denken aan hoe wij mensen zelf graag leven: Graan moet kunnen ademen en houdt het droog.
Vochtige opslag veroorzaakt een risico op schimmel! Opslaan in een luchtdichte verpakking verstikt het graan – bewaar het dus in katoenen of linnen zakken, sterke kartonnen dozen zijn ook aanvaardbaar. Wij raden aan plastic verpakkingen te vermijden.
Wanneer u in stoffen zakken verpakt, moet u ervoor zorgen dat er geen ongedierte in kan komen – knoop ze dus goed dicht!
Het is ook belangrijk dat de zakken regelmatig worden verplaatst – motten en ander ongedierte houden van knusse, rustige plekjes.
Als u de tassen regelmatig verplaatst, wordt het onaangenaam voor ongenode gasten!
Hiervoor is het raadzaam grotere zakken op rollen te plaatsen.
Als u uw graan in kleinere bakken vult (bv. onze linnenzakken), druppelt het graan voortdurend van bovenaf en wordt het dus optimaal verplaatst.

Het is ook belangrijk te onthouden dat het graan met de kortste houdbaarheidsdatum altijd het eerst moet worden verbruikt en moet worden ingewisseld voor vers graan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven