Vandaag willen we je laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om te beginnen met bakken. Niet iedereen wordt als meesterbakker geboren, maar wat niet is kan nog steeds. Want zoals het gezegde luidt, oefening baart kunst. En wie zei dat alle begin moeilijk moet zijn? Wij hebben nuttige tips voor beginners in het bakken voor u samengevat:
- Plezier en motivatie bij het bakken is de sleutel: met een optimistische instelling zullen zelfs bakbeginnelingen slagen in nieuwe recepten!
- Heb niet te hoge verwachtingen: Beginners met bakken moeten beginnen met eenvoudiger recepten. Bak eerst broodjes of knäckebröd alvorens over te gaan op zuurdesembrood. Voor broden met zuurdesem heb je een beetje ervaring nodig, maar uiteindelijk zijn ze ook vrij gemakkelijk te bakken.
- Wanhoop niet als iets niet lukt: Zoals gezegd, oefening baart kunst. Een “mislukte” bakpoging biedt de kans om ervan te leren en het de volgende keer anders te doen.
- Ontwikkel uw eigen “lievelingsrecept”: Ieder mens is individueel en dat geldt ook voor smaken. Zelfgemaakt brood, broodjes of gebak kan gewoon anders en mogelijk beter smaken dan in de winkel gekochte bakkers. En als je zelf bakt, zijn er geen grenzen aan je voorkeuren.
- Neem je tijd: Om het bakken te laten slagen, moet je genoeg tijd hebben. Het kan ook helpen als u – als u het anders erg druk hebt – het deeg de avond tevoren maakt. Samen met de kinderen of vrienden kan het weekend ook een goed moment zijn om te bakken.
- Laat je informeren: Ontdek de voordelen van zelfgebakken brood en gebak. Ontdek wat het verschil is tussen wit meel en volkorenmeel. Hoe meer je jezelf informeert, hoe gemakkelijker het voor je wordt om als bakker aan de slag te gaan. Misschien kan één of ander bericht van onze blog u daarbij helpen >>
- Wees voorzichtig met de hoeveelheden bloem en vloeistof: In elk recept kunnen de hoeveelheden bloem en vloeistof niet precies kloppen. Dit komt omdat de maalgraad en de fijnheid van het meel kunnen variëren. Hoe fijn zelfgemalen volkorenmeel is, hangt af van de molen en de stand van de graden. Dus als je brood bakt, moet je misschien wat extra bloem of vloeistof toevoegen.
Dat was het eerste deel van onze nuttige tips voor beginners in het bakken. De tweede volgt en tot die tijd wensen wij u veel succes met het bakken!
Bron:
Skibbe, Petra/ Skibbe, Joachim (2006): Bakken volgens Ayurveda. Broodjes en hartigheden. Gezond en individueel. Darmstadt: palaverlag, blz. 39.