Natuursteen in plaats van kunststeen

Salzburger Graanmolen Max Zonder Kunststoffen Maalsteen
Salzburger Graanmolens – Granieten Maalsteen

Al duizenden jaren malen mensen graan met natuurstenen – tegenwoordig zijn elektrische huishoudmolens met natuurstenen een zeldzaamheid!
Graniet wordt in de natuur gewonnen – de slijpstenen zijn zonder bindmiddelen – puur natuur!
In meer dan 40 jaar is ons nog nooit een breuk van de stenen of breuk van steendeeltjes ter ore gekomen.

In de handel worden gewoonlijk alleen molens met kunstmatige maalstenen van korundkeramiek aangeboden.
Deze bestaan grotendeels uit aluminiumoxide en siliciumdioxide.

Het is dan ook duidelijk waarom er slechts weinig informatie beschikbaar is over natuursteenslijpmachines.
In sommige gevallen circuleert er ook opzettelijk verkeerde informatie. Een daarvan is dat natuurstenen al na enkele jaren glad worden en tegen hoge kosten opnieuw moeten worden geslepen.
Wij kunnen bewijzen dat natuurstenen tientallen jaren slijpen zonder enige bewerking!

Daarom garanderen wij ook dat wij alle natuurstenen binnen 12 jaar gratis opnieuw zullen slijpen als dat nodig mocht zijn. Is er een betere garantie?
Bovendien garanderen wij een levensduur van 24 jaar voor de molenstenen! *
Wij kunnen niet garanderen dat wij korundstenen opnieuw zullen slijpen of gebroken korundkeramische stenen kosteloos zullen vervangen.

In principe zijn er alleen natuurlijke of kunstmatig geproduceerde slijpstenen. Vaak vindt u de aanduiding “natuursteenmengsel”. Hier zou men kunnen denken dat het een mengsel is van natuurlijke en door de mens gemaakte stenen. Dit is echter niet het geval. Er bestaat geen natuurlijk gegroeid korund dat wordt gebruikt om de zogenaamde korundkeramische molenstenen te maken. Dit zijn dus uitsluitend kunstmatig geproduceerde molenstenen.

Kunstmatige molenstenen hebben niet alleen het voordeel dat ze goedkoper te produceren zijn. Er is ook geen handmatige verwerking nodig (behalve in het geval van op maat gemaakte producten). Bovendien is de installatie in de molen veel minder tijdrovend dan bij natuursteen.

Wij willen de positieve kwaliteiten van natuursteen met u delen door op deze website brieven te publiceren waarin onze klanten hun ervaringen en meningen met ons delen.

Voor veel van de ervaringen van onze cliënten zijn er echter geen wetenschappelijke expertises die de algemene geldigheid van deze ervaringen bewijzen. Er is gewoon geen wetenschappelijk verifieerbaar bewijs van klantervaring,

  • volgens welke het bakgedrag van het meel van natuursteen verschilt van dat van de kunstmatige molensteen,
  • gedraagt het natuursteenpoeder zich anders in termen van energie,
  • hoe schaafwonden van de kunst- of natuursteen zich in het lichaam gedragen en hoe bijvoorbeeld allergiepatiënten op de schaafwonden reageren,
  • dat onze natuursteen graniet uiterst duurzaam is en zich zelfs beter gedraagt dan de korund-keramische molenstenen die wij in het verleden gebruikten bij het malen van steendeeltjes in het gemalen materiaal.

Wij krijgen echter ook steeds weer interessante informatie van onze klanten over het energetisch gedrag, de spectrale kleuren van het natuursteenmeel en nog veel meer.
Wij krijgen lof van kinesiologen en alternatieve kringen die de goedheid van producten testen met de middelen en methoden waarover zij beschikken. Ook ervaren bakkers, uitstekende koks en enthousiaste huisvrouwen vertellen ons over de bakeigenschappen van natuursteen gemalen meel, waar wij erg blij mee zijn.

Wij zouden het fijn vinden als u de tijd neemt om enkele meningen van onze “molenaars met Salzburgse natuursteenmolens” te lezen.
Denk eens na: Waar zijn veel van de meest monumentale gebouwen op deze aarde van gebouwd? Gemaakt van graniet!

Om te malen met natuursteen…. Een goed gevoel!

Ankarsrum-Logo-frei
Winkelwagen
Scroll naar boven