Natuurlijk ontgiften met pekel

Natuurlijk ontgiften met pekel

Het drinken van pekelwater in de ochtend stimuleert de spijsvertering en is een gemakkelijke manier om elke dag een beetje te ontgiften. Drink hiervoor een glas water verrijkt met één tot drie eetlepels pekel.

INGREDIENTEN

  • 1 pot met deksel
  • 4-5 stukjes Himalayazout, alternatief
  • 4-5 el grofkorrelig zout (80 -100 g)
  • 500 ml gefilterd of gebotteld water

VOORBEREIDING
Doe de zoutbrokken in het glas en vul het met water en wacht tot het zout is opgelost. Het zout lost slechts op tot een 26% oplossing. Er moet altijd een stuk van de zoutsteen overblijven. Zo heb je een verzadigde pekel die niet kan bederven. Het kan nu steeds opnieuw worden gevuld met water. Zolang er nog zoutklonten of andere zoutresten aanwezig zijn, zal er altijd een verzadigde pekeloplossing ontstaan. Voeg uiterlijk nieuw zout aan het water toe als alle zoutklonten volledig zijn opgelost. Je hoeft het niet eens zo zorgvuldig af te wegen, want in principe kun je niet overdoseren.

GEBRUIK
Natuurlijk moet u dit met pekel verrijkte water niet puur nemen. Een theelepel van uw zelfgemaakte pekel in een glas water is voldoende om mee te beginnen. Je drinkt dit pekelwater ’s morgens een half uur voor het ontbijt. Als u voelt dat u wilt verhogen, kunt u de dosis ook langzaam opvoeren. U kunt ook een passende hoeveelheid pekel (C1,5 tot 3 eetlepels) in een fles water van 1 liter doen en dit mengsel de hele dag door drinken. U kunt ook voedsel kruiden of gefilterd water behandelen en structureren met het pekelwater. Voeg hiervoor gewoon een paar druppels pekel toe aan uw water met de pipet. De mineralen in het zout veranderen de structuur van het water. Vooral als je een osmose water systeem hebt.
dit zal wat mineralen toevoegen aan je water.

  • Drink het pekelwater als je hoofdpijn hebt. Zo krijg je meer dorst en breng je mineralen in je cellen. De hoofdpijn zal in de meeste gevallen verbeteren.
  • Je kunt een antibacterieel mondwater maken van je pekelwater. Vul gewoon water, pekel (naar eigen smaak) en, als je wilt, een paar druppels 100 % natuurlijke essentiële oliën in een flesje en gebruik dagelijks of spoel vooral bij ontstekingen in de mond of gorgel bij keelpijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven