Melkzuurbacteriën als darmverzorging

Nog voordat de moderne geneeskunde het vandaag de dag bevestigde, kwam men er jaren geleden al achter dat een gezonde darmflora de basis is voor een constante, goede gezondheid. Melkzuurbacteriën helpen ons om een goede darmflora te behouden. Granen worden verwerkt met behulp van een grote verscheidenheid aan gistingstechnieken. Aangezuurde soorten tarwe, haver, gerst en andere granen, samen met melk of honing, helpen een goede spijsvertering te bevorderen.

Als je een antibioticum krijgt voorgeschreven, worden alle bacteriën in de darm gedood, niet alleen de “slechte”, maar ook de “goede”. Om het evenwicht te herstellen zijn melkzuurbacteriën zeer heilzaam en deze worden vaak voorgeschreven.

Kortom, een goede darmverzorging kan worden verkregen door het eten van volkorenbrood van zuurdesem of gist en hele graankorrels, die veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten.

Als u nog zin heeft, kunt u een kijkje nemen bij de molens in onze online winkel (:

Bron:

Münzing-Ruef, I. (1999): Kursbuch gesunde Ernährung. De keuken als apotheek van de natuur. München: Zabert Sandmann GmbH, blz. 209.

Winkelwagen
Scroll naar boven