Maak zelf broodkruimels

Maak zelf broodkruimels

Maak zelf broodkruimels

Broodkruimels, paneermeel, broodkruimels of paneermeel – in het Duitse taalgebied zijn er deze en vele andere namen voor gedroogd brood dat wordt ingewreven of gemalen. Maar niet alleen de naamgeving, ook het gebruik van paneermeel is zeer veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als broodbeleg, vulling of binding, als bijgerecht, hartig of zoet. Er zijn ook broodrecepten waarvoor je gemalen “oud brood” nodig hebt. Dit geeft niet alleen smaak aan zelfgebakken brood, maar houdt het ook langer vers doordat het water bindt.

En kennen we eigenlijk de kwaliteit van het brood of de broodjes waarvan de kruimels dan worden gemaakt? En net als bij zelfgebakken brood weet je bij zelfgemalen broodkruim gewoon wat je hebt. A
Salzburgse graanmolen
is hiervoor bijzonder geschikt. Maak zelf broodkruimels

Voor je zelfgemaakte broodkruim kun je dus het beste brood gebruiken dat je zelf hebt gebakken, het liefst van volkorenmeel natuurlijk. Het is belangrijk dat het brood niet te vet is. Snij het in kleine stukjes. Enerzijds droogt het brood sneller en anderzijds kan het gemakkelijker van de trechter van uw graanmolen naar de molenstenen glijden. Als je niet genoeg tijd hebt om je brood te drogen, kun je het vocht er gewoon in de oven uithalen.

Nu kun je de gedroogde broodstukjes malen met je Salzburgse graanmolen. Het kan nodig zijn het brood voorzichtig door de inlaat naar de maalkamer te helpen.

Dankzij de grof/fijninstelling van onze molens kunt u niet alleen meel in verschillende gradaties van fijnheid produceren, maar ook paneermeel. Afhankelijk van waar je ze voor gebruikt, kun je zeer grof tot zeer fijn broodkruim hebben.

We hebben nog een grote
pruimenknoedel recept
van Berti voor jou. Je kunt het broodkruim dat je nodig hebt voor het recept meteen zelf maken. En natuurlijk kunnen de knoedels worden gevuld met elk ander fruit, afhankelijk van het seizoen.

Wij wensen u het allerbeste en tot ziens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven