Linzenmeel

De bijzondere kenmerken van rode linzenmeel

Linzenmeel wordt steeds gewoner in binnenlandse supermarkten. Steeds meer gezondheidsbewuste mensen grijpen naar het gezonde en lekkere meel. Linzenmeel is niet alleen visueel opvallend door zijn bijzondere kleur, het is ook bijzonder voedzaam en gemakkelijk te verwerken.

Ingrediënten:

Linzenmeel is bijzonder populair vanwege het hoge gehalte aan plantaardige eiwitten. Daarom staan linzen vaak op het bord van sporters, vegetariërs en veganisten. Bovendien heeft het meel een zeer hoog vezelgehalte en veel goede koolhydraten, waardoor de insuline- en bloedsuikerspiegel slechts langzaam stijgen. Dit betekent dat de vetverbranding wordt gestimuleerd. De koolhydraten en eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Bovendien bevat het meel van linzen weinig vetten.

Linzenmeel bevat ook talrijke mineralen en vitaminen – vooral magnesium, ijzer, zink en vitamine B. Vitamine B heeft een goede invloed op ons zenuwstelsel en onze hersenen. Linzenmeel ondersteunt ook de spijsvertering en brengt energie, dus het is een zeer gezond en voedzaam voedingsmiddel.

Eigenschappen:

Linzenmeel bindt goed en is gemakkelijk te verwerken. De nootachtige smaak van de rode linzen is niet zo wrang en dus wat zoetig in tegenstelling tot linzen in andere kleuren.

Verwerking:

Linzenmeel moet op een droge, tegen licht beschermde en koele plaats worden bewaard. Het beste is echter om het voedselrijke meel zelf en vers te malen. Brood, gebak, pasta zoals noedels, broodbeleg en dipsauzen smaken heerlijk. Linzenmeel kan ook zijn plaats vinden als broodbeleg, in muesli of smoothies.

De gedroogde rode linzen kunnen het best worden gemalen met een Salzburgse graanmolen. Voor fijn linzenmeel zijn de MT5, MT12 en MT18 perfect geschikt. Met de MH 4 kan van linzenmeel fijn brood worden gemaakt. Met zelfgemaakt linzenmeel kun je er zeker van zijn dat er geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen zijn toegevoegd.

Samenvattend kunnen wij u zeker linzenmeel aanbevelen vanwege de vele positieve eigenschappen die het met zich meebrengt. Waarom probeer je het niet eens?

HIER vindt u een recept voor heerlijke speltontbijtcroissants.

Wil je meer weten over volkorenmeel, klik dan HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven