Licht winters gerecht met granen

De kerstvakantie is voorbij en velen van u kennen dat wellicht: het ene feest na het andere en lekker en veel eten. Daarna eet je waarschijnlijk liever weer iets lichts en gezonds. We hebben een seizoensgerecht met speltmeel voor u.

Speltmeel kan worden gemalen met onze Salzburgse graanmolens in de grove instelling kan gemakkelijk zelf gemaakt worden.

IngrediëntenLicht winters gerecht met granen

  • 1 Savooiekool
  • 150 g speltmeel
  • 150 ml water
  • 1 ui
  • 150 g feta
  • Koolzaadolie
  • Zout, peper, peterselie

Voorbereiding

Breng eerst het speltmeel met het water in een steelpan aan de kook en kook nog vijf minuten. Snijd tegelijkertijd de ui en fruit deze apart in een beetje koolzaadolie. Voeg dan de ui toe aan het speltmeel en kook samen nog enkele minuten.

Blancheer vervolgens 10 grote savooiekoolbladeren. Dat wil zeggen, leg de savooiekool ongeveer 2 minuten in kokend water. Wees voorzichtig – het mag niet te zacht worden.

Snijd nu de feta en voeg deze toe aan het speltmeel en de ui. Verfijn met zout, peper en peterselie.

Doe nu de vulling in de savooiekoolbladeren en rol ze op. Om te voorkomen dat de rolletjes opengaan, kun je ze bij elkaar houden met tandenstokers of een dunne draad.

Leg de savooiekoolrolletjes ongeveer 15 minuten in de stoompan (stem dit af op de stoompan en de programma’s). Je kunt ze ook ongeveer 25 minuten in de oven bakken op 170°C. Voor dat laatste kan het heel goed smaken als je de savooiekoolrolletjes in tomatensaus in een ovenschaal doet en ze vervolgens in de oven zet.

Lichte winterschotel met granen – gemakkelijk gemaakt!

Onze Salzburgse graanmolens kunnen niet alleen maalsel, maar ook fijn meel malen. Hier zijn ze, onze molens >>

P.S. Heb je ooit gehoord van secundaire plantenverbindingen? Hoewel ze niet essentieel zijn, hebben ze belangrijke effecten op het lichaam. Als u hierover meer wilt weten, kunt u ons laatste artikel hier lezen.
Hebben secundaire plantaardige bestanddelen in volkorenproducten positieve effecten op het lichaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven