Lentebrood met radijsjes en pesto van wilde knoflook

Vandaag hebben we een iets ander receptidee voor u. Het is een heerlijk zelfgemaakt lentebrood met radijsjes en pesto van wilde knoflook – gemaakt van verschillende van onze recepten.

Vooral nu in het voorjaar, als er weer steeds meer groenten en fruit groeien en we ze vers kunnen kopen, kun je inspiratie opdoen voor nieuwe recepten. Een blik op de seizoenskalender voor april leert dat we ons kunnen verheugen op radijsjes en wilde knoflook, naast vele andere groenten.

Maar nu ons lentebrood met radijsjes en pesto van wilde knoflook:Lentebrood met radijsjes en pesto van wilde knoflook

De basis is een
zelfgemaakt volkoren walnotenbrood
. Het zit niet alleen vol belangrijke voedingsstoffen, maar het smaakt ook ongelooflijk goed. Het beste van zelfgebakken brood is dat je precies weet wat erin zit. Bovendien proef je het als het met liefde gebakken is. U kunt het recept vinden HIER op onze blog.

Als je wilt, kun je nu roomkaas of een plantaardig alternatief op het brood smeren. Dat laatste zou bijvoorbeeld sojayoghurt (naturel) of een veganistische roomkaas kunnen zijn.

En nu de lekkernijen uit de seizoens- en regionale keuken: de radijsjes, als je ze misschien niet zelf hebt gekweekt, kun je kopen op de groentemarkt. Zoek indien mogelijk naar biologische kwaliteit. Met wilde knoflook is het een beetje anders. Als je de weg weet en precies weet hoe je wilde knoflook moet onderscheiden van lelietje-van-dalen en weide-saffraan, kun je het zelf plukken in het bos. Als u er echter niet zo vertrouwd mee bent en het zekere voor het onzekere wilt nemen, koop het dan gewoon op de groentemarkt. Hoe maak je je wilde knoflookpesto voor uw brood, kunt u
HIER
. Dit recept is ook heel eenvoudig te maken.

En om uw heerlijke lentebrood met radijsjes en pesto van wilde knoflook af te ronden, kunt u het afwerken met verse lente-uitjes.

Ontdek de voordelen van de seizoensgebonden en regionale keuken en geniet van de smaak van zelfgemaakte lekkernijen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven