Kokosmakronen van kasteel Rudolfshausen

Vorige week publiceerden we al een
Kerststollen recept
die we kregen van Rudolfshausen
Kasteel Rudolfshausen
of liever van de kasteelkok Helene Walterskirchen. Vandaag willen we haar
Kokosnoot Macaroon Recept
met jou. Bedankt, Helene Walterskirchen, daarvoor!

Kerstmis komt eraan, maar misschien willen sommigen van jullie nog kerstkoekjes bakken? Aangezien de kokosmakronen veganistisch, olievrij en glutenvrij zijn, zijn ze voor velen verteerbaar. Probeer ze gewoon!

Kokosmakronen van kasteel Rudolfshausen

Voor één dienblad heb je nodig:

  • 2 verse kokosnoten (bij voorkeur van biologische kwaliteit)
  • Sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels suiker of rijststroop
  • 1 slappe eetlepel gemalen bourbon vanille
  • 1 volle eetlepel psylliumdoppen
  • Wat water voor het weken van de psylliumschillen
  • 125 g rijstmeel (gekocht of zelf gemalen)

En dit is hoe het werkt:

Open eerst de verse kokosnoten (druk bij de ogen in met een schroevendraaier) en laat het kokoswater eruit lopen in een glas of kleine kan. Kraak vervolgens de kokosnoten open op een dikke houten plank – zorg ervoor dat je dikke handschoenen draagt, anders kun je je ernstig bezeren – en verwijder het binnenste vruchtvlees met een lepel (als de kokosnoten jong zijn, is dit gemakkelijk, maar als de kokosnoten oud zijn, is het een beetje moeilijk. Pas op dat je je niet bezeert aan de schelp).

Doe nu de kokospulp in de houder van een krachtige blender, samen met 2 kopjes kokoswater, citroensap, bourbon vanille en de zoetstof (suiker of rijststroop). Meng alles goed tot er een romig mengsel is ontstaan. Giet dit mengsel in een grote kom.

Week nu de psylliumschillen in het water en laat ze ongeveer 5 minuten staan. bronnen. Voeg vervolgens de psylliumschillen en het rijstmeel toe aan het mengsel en meng goed.

Je hebt nu een met bakpapier beklede bakplaat nodig. U hebt ook een kommetje lauw water nodig waarin u de lepel en ook uw handen herhaaldelijk kunt dompelen, zodat het bitterkoekjesmengsel niet aan de lepel of uw handen blijft kleven. Vorm nu de bitterkoekjes met een kleine lepel en leg ze op het bakpapier. Plaats de schaal vervolgens in de oven van uw fornuis.

Bak de bitterkoekjes vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven. op middelhoog vuur of een automatisch programma van uw oven. Laat de bitterkoekjes vervolgens afkoelen. Pas als ze volledig zijn afgekoeld, doe je de bitterkoekjes in een blik en laat je ze afkoelen (niet in de koelkast, maar bijvoorbeeld in de kelder of op zolder van je huis).

Succes met het bakken van de kokosmakronen van kasteel Rudolfshausen!

Wij, de
Salzburg Graanmolens
wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2019!

Tot dan!

Hier vindt u de kasteelrecepten van kasteel Rudolfshausen. >>

En hier zijn de recepten en bijdragen van de Salzburgse Graanmolens >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven