Is mijn brood 100% volkoren?

Is mijn brood 100% volkoren?

Is mijn brood 100% volkoren?

Als u de voordelen kent van brood van volle granen en daarom liever volkorenbrood koopt, moet u voorzichtig zijn bij het kopen van brood: Let op als je brood koopt! Hoe weet je wat er echt in het brood zit dat je koopt? Zijn er verkooptrucs waar je op moet letten? In het bericht van vandaag laten we je meer weten over dit onderwerp.

Brood dat in de winkel als volkorenbrood wordt verkocht, hoeft niet voor 100% uit volkorenmeel te bestaan. Het minimumgehalte aan meel van de hele korrel is 90%. De overige 10% kan bestaan uit weinig gemalen meel of zelfs broodresten.[1]

Wat ook heel vaak gebeurt, is dat brood van wit meel gewoon donker wordt geverfd. Om het voor de Is mijn brood 100% volkoren?consument “aantrekkelijker” te maken en hem zelfs wijs te maken dat het “gezonder” is, krijgt het witte brood – dat minder vitaminen en mineralen bevat dan volkorenbrood – een donkere kleur. Suikercouleur wordt bijvoorbeeld toegevoegd. Suikercouleur is een zwarte voedselkleurstof. Het wordt echter niet alleen gebruikt bij de productie van brood. De bekendste voorbeelden zijn coladranken.

Dus als je zeker wilt weten dat je volkorenbrood van 100% volkorenmeel hebt, moet je goed naar de ingrediëntenlijst kijken of het aan de winkelbediende vragen.

Een tip van ons: Als het brood een donkere kleur heeft, maar je kent de ingrediënten niet, let dan op het gewicht! Gekleurd witbrood is veel lichter dan echt volkorenbrood.

En de beste manier om er zeker van te zijn dat je brood 100% volkoren is, is het zelf te bakken. Je beslist immers zelf welk meel je gebruikt.

Met onze
Salzburgse graanmolens
kunt u op elk moment vers meel malen en staat niets uw eigen bakken in de weg!

Fijne dag en hier is nog een volkoren walnotenbrood recept voor u >>

[1] Koerber, K., Männle, T., Leitzmann, C. (2004): Vollwert-Ernährung : Konzeption einer zeitgemäßen und nachhaltigen Ernährung. Stuttgart: Haug, p. 241

https://www.chemie.de/lexikon/Zuckercouleur.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven