Ideeën voor restjes brood

Vorige week vertelden we u in de blogpost “
Waarom wordt er zoveel brood weggegooid?
“over de oorzaken van de buitensporige verliezen aan brood en banket. Vandaag kunt u te weten komen hoe u ertoe kunt bijdragen dat er in uw eigen huishouden minder brood bij het afval belandt. We hebben ideeën verzameld voor wat je kunt doen met oud brood of oude baksels.

  • Snijd volkorenbrood dat al aan het harden is in plakken en vries in. Als je het wilt eten, bak je het gewoon in de broodrooster.Ideeën voor restjes brood
  • Snijd gewoon hard wit brood of harde broodjes in kleine blokjes. Laat eventueel verder drogen en voeg toe aan broodnoedels of croutons.
  • Maak je eigen broodchips: Snijd het brood in zeer dunne plakjes voordat het helemaal hard wordt. Als je een broodsnijmachine hebt, gebruik die dan. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olie en bestrooi ze met zout en/of kruiden. Rooster nu de broodchips in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Kaiserschmarren: Scheur de broodjes in stukken en doe ze in een pan met boter, melk, ei, sultana’s en suiker. (Hier kunnen ook plantaardige alternatieven of andere zoetstoffen worden gebruikt). Bak het geheel nu tot de Kaiserschmarren goudbruin zijn.
  • Broodsoep: Kook eerst de soep en voeg stukjes hard brood toe. Dan een paar minuten koken. Pureer vervolgens met een blender/staafmixer. Verfijn met kruiden.
  • Meel of kruimelvervanger: Maal harde Gugelhupf (cupcake) fijn en bewaar in de vriezer. De gemalen Gugelhupf kan worden gebruikt als meelvervanger om de basis te vormen voor ander gebak. Het kan ook heel goed dienen als kruimelvervanger voor bijvoorbeeld kwarkknoedels.

In aanvulling op de ideeën voor restjes brood, zijn hier nog enkele ideeën voor restjes

  • Als er gekookte granen overblijven, kunnen die bijvoorbeeld als soepingrediënten worden gebruikt. Als u het graan in olie roostert, kunt u er salades en andere gerechten mee kruiden.
  • Gebruik het overgebleven pizzadeeg om kleine broodjes te maken. Gewoon vormen en bestrooien met sesamzaad, zout, enz. en ongeveer 15 minuten bakken in de oven op 200 °C convectie.

Met onze
Salzburgse graanmolens
kun je ook heel gemakkelijk paneermeel maken. Als u hier meer over wilt weten, hebben we een andere
een andere blog post voor je hier >>

Bron

https://www.bmlrt.gv.at/land/lebensmittel/kostbare_lebensmittel/restl-rezepte/restlrezepte.html

Dat was: Ideeën voor restjes brood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven