Hoe tijd besparen bij het koken (deel 2)

In de
de post van vorige week
deelden we al tips met u die helpen tijd te besparen door een goede voorbereiding bij het koken. Want goed voorbereid zijn is vaak het halve werk. De tips in een notendop: Sla voedsel in dat lang houdbaar is en u een nieuwe reis naar de supermarkt bespaart. Verzamel recepten zodat je ze niet hoeft te zoeken voor het koken. En houd uw gerechten eenvoudig – het hoeft niet altijd een uitgebreid driegangenmenu te zijn.

Vandaag richten we ons op tijdsbesparing bij het koken en hebben we drie goede tips voor u:Hoe tijd besparen bij het koken (deel 2)

  • Hou de orde: Door uw keuken netjes te houden, kunt u zelfs tijdens het koken veel tijd besparen. Laat keukenapparatuur alleen op het keukenblad staan dat u daadwerkelijk gebruikt. Hier kan men zich ook afvragen of het bezit van het ene of het andere apparaat werkelijk noodzakelijk is.
    Bewaar soortgelijke levensmiddelen bij elkaar, zodat u precies weet waar u wat kunt vinden. Misschien helpt het je ook – bijvoorbeeld met kruiden – als je bepaalde voedingsmiddelen labelt.
    Was gebruikt keukengerei of ander keukengerei terwijl het nog kookt, bijvoorbeeld wanneer pasta kookt, groenten koken of een beslag rijst.
  • Maak het jezelf gemakkelijk: Maak het uzelf ook tijdens het koken gemakkelijk, bijvoorbeeld door bepaalde groenten niet te schillen als de schil eetbaar is. Je kunt ook altijd terug naar blik. Tomaten in blik en ingemaakte kikkererwten kunnen snel worden geopend en onmiddellijk worden gebruikt. Je kunt jezelf veel tijd besparen door niet vooraf te koken.
  • Voor 2x koken: Maak meteen een dubbele portie klaar Het is niet veel extra werk tijdens het koken, maar bespaart je de volgende dag ongelooflijk veel tijd. Want in plaats van weer in de keuken te staan en te koken, kun je het gerecht thuis opwarmen, of meenemen naar je werk, de universiteit of waar dan ook. Invriezen zou ook een mogelijkheid zijn. En als er absoluut geen tijd is om te koken, kunt u het redden door het gerecht gewoon te laten ontdooien of op te warmen.

Misschien zijn één of twee tips nuttig voor u en kunt u ze meenemen en in praktijk brengen.

HIER kunt u nog steeds het artikel van vorige week zien >>

Bronnen:

https://getreidemuehle.com/de/getreidemuehlen-blog/

https://www.dge.de/

https://www.bevegt.de/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven