Hoe tijd besparen bij het koken (deel 1)

In welke levensfase je ook zit, het kan altijd gebeuren dat je gewoonweg niet genoeg tijd hebt om een goede en gezonde maaltijd voor jezelf te koken.
In het artikel van vandaag laten we u zien wat u kunt doen om tijd te besparen bij het koken, zodat de “kwaliteit” van het gerecht er niet onder lijdt en u toch gezond eet. Hoe tijd besparen bij het koken (deel 1)

 • Sla een voorraad in: Om jezelf een nieuwe boodschappenreis te besparen en meteen te kunnen beginnen met koken, is het voordelig om al een bepaalde voorraad levensmiddelen in huis te hebben. Sommige dingen kunnen zeer lang worden bewaard, zoals peulvruchten, pasta, rijst of andere graankorrels. Bepaalde noten en zaden/zaden kunnen ook een tijdje mee.
  Als u de eigenaar bent van een
  Salzburgse meelfabriek
  het meel kan al voorgemalen zijn (bijvoorbeeld voor de volgende week). En als u uw eigen brood wilt bakken, kunt u ook twee of drie broden tegelijk bakken. Afhankelijk van het verbruik kan een deel ervan worden ingevroren.
  Sommige andere voedingsmiddelen kunnen ook goed in de vriezer worden bewaard . Zo kunnen groenten of bessen die niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, enige tijd worden ingevroren en zijn ze dus altijd bij de hand.
 • Houd de gerechten eenvoudig: Een lunch of diner hoeft niet altijd heel uitgebreid gekookt te worden. Houd uw gerechten eenvoudig, want zelfs met weinig ingrediënten of slechts één gang in plaats van drie, kunt u goed en gezond eten. Een tip is bijvoorbeeld de zogenaamde éénpansgerechten, waarbij u uw gerechten in slechts één pan bereidt.
 • Verzamel recepten en ideeën: Om te voorkomen dat u veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar een geschikt recept voordat u gaat koken, verzamelt u van tevoren een paar recepten. Met een bepaald “repertoire” van receptideeën wordt het gemakkelijker voor u om eerst naar uw trek te luisteren en dan gewoon te gaan koken. In uw eigen receptenboekje kunt u ook gerechten verzamelen die u al hebt geprobeerd en waarvan u weet dat ze snel klaar zijn en goed smaken.

En volgende week delen we meer tips met u over hoe u tijd kunt besparen bij het koken! Tot dan!

Bronnen:

https://getreidemuehle.com/de/getreidemuehlen-blog/

https://www.dge.de/

https://www.bevegt.de/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven