Het hart van de Salzburgse graanmolens is de natuurlijke molensteen

Het hart van de Salzburgse graanmolens is de natuurlijke molensteen

Het hart van de Salzburgse graanmolens is de natuurlijke molensteen

Uit ervaring en volle overtuiging hebben we in 2016 besloten om onder de naam Salzburger Getreidemühlen uitsluitend molens met in de natuur gewonnen granietenmolenstenen te produceren.

Het hart van de Salzburgse graanmolens is de natuurlijke molensteen

Doorslaggevend voor dit besluit waren de overtuigende eigenschappen:

  • extreme duurzaamheid
  • de bijna absolute weerstand tegen breuk
  • de uitsluitend natuurlijke slijtage – zonder kunstmatige toevoegingen
  • de zelfslijpende
  • de fijnheid en het bakplezier van de bloem
  • Geen merkbare steengruis in het meel

Het schuren van de molenstenen komt slechts in zeer kleine hoeveelheden in het vers gemalen meel terecht.

Voor de slijpstenen geldt het volgende:

De grootte van de molensteen is niet bepalend voor de fijnheid van het meel. Het is echter van groot belang dat de diameter van de molensteen en het toerental van de motor optimaal op elkaar zijn afgestemd. In combinatie met de voor warmte en energie geoptimaliseerde maalgeometrie zorgt dit voor een zachte vermaling van het graan.
De speciale elastische lagering van de slijpstenen heeft twee voordelen: Stillere maalgeluiden en bescherming tegen schade aan de molen door vreemde voorwerpen in het graan.

Granieten slijper:

Graniet is geen graniet. Er zijn honderden soorten graniet, maar slechts enkele hebben zich bewezen als slijpsteen. 35 jaar geleden begonnen we de zoektocht naar “de steen”. Jarenlang hebben we in Oostenrijk, Duitsland en heel Europa gezocht en de voor- en nadelen van de stenen getest om het meest geschikte graniet te vinden voor de Salzburg MT-serie.
Tegenwoordig weten we aan welke eisen de steen moet voldoen op het gebied van hardheid, slijtage, zelfslijpen en vooral zijn slijpgedrag. Wij molenbouwers in Salzburg kunnen ook met trots beweren dat wij de enigen in Europa zijn met 35 jaar ervaring met granieten molenstenen voor huismolens.

Het in de natuur geteelde en zorgvuldig door ons geselecteerde graniet is volledig natuurlijk – vrij van additieven – puur natuur!

Graniet wordt gekenmerkt door een hoge slijtvastheid en is harder dan sommige soorten staal. Tot op heden zijn ons geen allergische reacties op de granieten molensteen bekend.

Wij zijn niet op de hoogte van breuk of afbrokkeling van steendeeltjes (door het slijpen van steendeeltjes die in de korrel kunnen zitten) – daarom geven wij graag 24 jaar garantie op onze natuurstenen. Een granieten molensteen beschermt dus uw tanden, ook merkt u geen steengruis in uw meel.

Wij garanderen ook dat wij de granieten molenstenen binnen 12 jaar gratis opnieuw zullen slijpen, mocht dat nodig zijn. Zo demonstreren we optimale zelfslijperij.

Onze granieten stenen, elk paar op zich, zijn zorgvuldig en tijdrovend op elkaar afgestemd en met de hand bewerkt. Elk paar stenen is uniek!

De geplaatste granieten molenstenen bewijzen een extreme duurzaamheid: na vaak tientallen jaren gebruik kunnen granieten molenstenen door ons opnieuw worden bewerkt en worden dan weer als zo goed als nieuw beschouwd.

Het hart van de Salzburgse graanmolens is de natuurlijke molensteen – en dit zijn onze molens>>

En als u nog steeds de video wilt zien van een trouwe klant die haar Salzburg graanmolen na 40 jaar voor het eerst in onderhoud bracht, volg dan deze link>> https://youtu.be/PSsrXILC8Tc

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven