Haverkoekjes en haverkoekjes van Berti

Hallo samen!

Ik ben het weer – jouw Berti. Nou, kijk je ook zo uit naar Kerstmis? Ik ben zo blij en ik heb alle cadeautjes voor mijn muizenvriendjes en muizenfamilie al gekocht. Bovendien zitten alle kerstkoekjes die ik heb gebakken in de koekjespotten, klaar voor gebruik. Ze zijn verstopt omdat ik ze anders met Kerstmis allemaal zou hebben opgegeten.

Vorige keer probeerde ik twee nieuwe recepten met haver. Mmmh, maar ze zijn goed gelukt. Haverkoekjes van volkoren havermeel en haverkoekjes van verse havergrutten! Hier heb ik natuurlijk de recepten voor je:

Haverkoekjes gemaakt van volkoren havermeel:

Verkruimel voor de haverkoekjes 260 g versgemalen havermeel met 60 g boter. Voeg vervolgens 120 g gemalen hazelnoten, een ei, 100 g honing en een afgestreken theelepel bakpoeder toe. Kneed alles tot een deeg. Rol het deeg uit en snijd de koekjes uit, de vorm van de koekjes bepaal je natuurlijk zelf. Voordat je ze in de oven zet, bestrijk je de haverkoekjes met een beetje melk. Bak de koekjes op 180°.

Haverkoekjes gemaakt van verse havergrutten:

Maal eerst 200g haver (grof) en rooster ze met een beetje boter. Meng nog eens 80 g boter met een ei en 5 el honing. Knijp er vervolgens het sap van een halve citroen bij en voeg ook 100 g geraspte amandelen en het reeds afgekoelde haver-botermengsel toe. Voeg een eetlepel bloem toe (je kunt bijvoorbeeld wat havermeel van de haverkoekjes bewaren) en wat bakpoeder. Om de haverkoeken af te werken, leg je kleine hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes worden gebakken op 180°.

Ik heb zowel de haverkoekjes als de haverkoekjes gebakken tot ze al lichtbruin waren en ik vond dat ze gaar waren. Nadat ze waren afgekoeld, deed ik ze in koekjesblikken en verstopte ze, zoals ik al eerder vertelde.

Als u ook de koekjes en busserl probeert, dan wens ik u veel plezier en ook een heerlijke kerst!

Alle liefde,

Uw Berti

PS. Hier is de link naar mijn Linzer Eyes koekjes recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven