Haver

Gisteren nog las ik een artikel over haver. Haver wordt weer steeds meer trendy, vooral onder sporters en voedingsbewuste mensen. Het artikel is te lezen in het bioMagazine van februari/maart 2017 (70e nummer, 01/2017) en geeft nuttige informatie. Haver

Tegenwoordig wordt in Oostenrijk minder haver verbouwd dan ongeveer 90 jaar geleden, maar er wordt meer nadruk gelegd op kwaliteit. Haver wordt hoofdzakelijk geteeld in het Mühlviertel en het Waldviertel en in de uitlopers van de Alpen. De haverplant zelf heeft breed vertakte wortels, waardoor hij rijk is aan voedingsstoffen en bovendien bestand is tegen ziekten en onkruid. Nadat de haver is geoogst en gepeld, kunnen de korrels op vele manieren worden gebruikt. De meesten van u zijn waarschijnlijk bekend met haver in de vorm van vlokken. Met havervlokken kun je gemakkelijk je eigen brood, muesli, repen en cakes maken.

Alleen zelfgemaakte, verse vlokken zijn gezond en bevatten waardevolle vitale stoffen. Daarom is ZELF FRESH FLOCKING zo belangrijk. De Salzburger Flockenmeister vlokt niet alleen haver, maar ook andere granen, lijnzaad, maanzaad en nog veel meer. De vlokken behouden hun consistentie en verkruimelen niet.

De havergranen zijn dus niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar ook een bron van vitaminen en mineralen. De verschillende vitaminen in haver hebben een herstellende werking op rode bloedcellen, botten, haar, nagels en tanden. Haver helpt ook ontstekingsprocessen te verminderen en versterkt het immuunsysteem.

Als je meer wilt weten over een glutenvrij graan, is hier een artikel over amarant, het pseudo-graan (:

Bronnen:

Steekt u van de haver? in: bioMagazin für ein einfach besseres Leben, 70e jaargang, (februari/maart 2017), pp. 20-22.

https://www.getreidemuehle.com/de/shop/salzburger-flockenmeister/ (28.03.2017)

Winkelwagen
Scroll naar boven