Hartig wild knoflookbrood

Ook al is het wilde knoflook seizoen al een tijdje bezig, het is nog niet voorbij. Niet alleen staan de bomen en struiken momenteel overal in bloei, op de juiste plaatsen is ook veel wilde knoflook te vinden.
Trouwens, Pasen staat voor de deur. Een vers, hartig wild knoflookbrood zou een geweldig extraatje zijn aan de ontbijttafel of als tussendoortje. Met dit recept kun je in korte tijd en met weinig moeite een wild knoflookbrood in elkaar flansen, dat goed smaakt bij iedereen die van wat hartiger en pittiger houdt.Hartig wild knoflookbrood

Dit is wat je nodig hebt voor je wilde knoflookbrood:

 • 200 g volkoren speltmeel (met de
  Salzburgse graanmolen
  vers gemalen)
 • 300 g speltmeel (je kunt ook zelf gemalen meel zeven)
 • een handvol verse wilde knoflook
 • 300 ml lauw water
 • 20 g gist
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel broodkruiden
 • Pitten/zaden om te strooien

En zo simpel is het:

Los eerst de gist op in 80 ml water en laat het 10 minuten rijzen. Was en hak ondertussen de wilde knoflook. Meng vervolgens de gist met de andere ingrediënten en de wilde knoflook en kneed tot een deeg. Misschien heb je iets meer bloem of water nodig zodat het deeg niet te vloeibaar of te stevig is.

Leg het deeg vervolgens in een ingevette broodvorm, bestrooi het met bijvoorbeeld pompoenpitten of sesamzaad en laat het ongeveer 20 minuten rijzen.

Bak het wilde knoflookbrood eerst 15 minuten op 215°C, draai dan om en bak het af op 190°C gedurende 50 minuten. Laat afkoelen en geniet.

Wij wensen u veel succes met uw stevige wilde knoflookbrood!

Vrolijk Pasen!

P.S. Weet je niet wat je vandaag voor de lunch moet nemen? Wat dacht je van spelt en sesam pasteitjes met seizoensgroenten? U vindt het recept hier >>

P.P.S. Langer vol, een evenwichtige bloedsuiker- en cholesterolspiegel of een verbeterde spijsvertering? Welk effect hebben voedingsvezels op ons lichaam?
In dit artikel wordt uitgelegd wat voedingsvezels zijn en hoe ze in het lichaam werken. >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven