Graanmolens zonder kunststoffen

Een leven zonder plastic?

Het klinkt in eerste instantie misschien onmogelijk, maar op veel gebieden van het leven is dit heel goed mogelijk!

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat plastic bijna overal aanwezig is. Niet alleen als technisch materiaal en in het huishouden. Nee, ook waar je geen plastic ziet, het niet vermoedt en nog minder wilt, wordt plastic gebruikt. Kunststoffen worden gebruikt voor reinigingsmiddelen, voor textielvezels en vooral als verpakkingsmateriaal. Vaak weten we niet eens waar plastic wordt gebruikt. Zonder het te weten, smeer je een beetje “plastic” op je gezicht met de dure crème.

De informatie over kunststoffen en de gevolgen voor de mens en onze planeet heeft veel consumenten in staat gesteld hun bewustzijn te veranderen.

Als plastieken overduidelijk, duidelijk en ondubbelzinnig te zien zijn, dan reageren steeds meer mensen er afwijzend op. Mensen kopen niet langer fruit, groenten en vlees verpakt in plastic!

Het is nu algemeen bekend dat verschillende soorten plastic niet in contact mogen komen met voedsel. Wanneer voedsel en dranken in plastic worden verpakt, kunnen de weekmakers die ze bevatten, zoals BPA (bisfenol A), in ons lichaam terechtkomen. Dit kan leiden tot schade aan de gezondheid.

Het is heel gemakkelijk om plastic te vermijden waar het vermeden kan worden.

In plaats van de plastic zak kan een katoenen draagtas jarenlang dienst doen.
In plaats van de worst in plastic te verpakken, kan hij in papier mee naar huis worden genomen.

Maar zoals overal in het leven: Het is aan ieder individu hoe hij met plastic omgaat.
En hoe grondig je jezelf informeert over het gebruik ervan.
En omdat je in veel producten het gebruik van plastic niet meteen kunt zien, is het een geval van EYES UP before you buy!

Traditiegetrouw bouwen wij al 40 jaar molens met een houten maalkamer.
Uit liefde voor natuurlijke materialen bouwen wij nu ook bijna volledig plasticvrije molens.

Wij kunnen niet zonder stroomkabels, aan/uit-schakelaars en andere technisch noodzakelijke onderdelen. Maar wij maken het mogelijk dat meel en graan niet in contact komen met plastic.

Roestvrij staal – hout – en echt graniet – zo worden de graanmolens van Salzburg gebouwd, waar het meel wordt gemalen.

Het milieu is ook belangrijk voor ons! Door niet-biologisch afbreekbaar plastic vervuilen we de wateren en oceanen voor tientallen jaren en brengen we dus uiteindelijk ook onszelf schade toe.

De Salzburger MT 5 en MAX graanmolens worden aangeboden als speciale modellen en worden bijna volledig plasticvrij geleverd.

Dat is onze bijdrage aan duurzaamheid en gezonde voeding!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven