Graanmolens zonder kunststoffen

Een leven zonder plastic?

Het klinkt in eerste instantie misschien onmogelijk, maar op veel gebieden van het leven is dit heel goed mogelijk!

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat plastic bijna overal aanwezig is. Niet alleen als technisch materiaal en in het huishouden. Nee, ook waar je geen plastic ziet, het niet vermoedt en nog minder wilt, wordt plastic gebruikt. Kunststoffen worden gebruikt voor reinigingsmiddelen, voor textielvezels en vooral als verpakkingsmateriaal. Vaak weten we niet eens waar plastic wordt gebruikt. Zonder het te weten, smeer je een beetje “plastic” op je gezicht met de dure crème.

De informatie over kunststoffen en de gevolgen voor de mens en onze planeet heeft veel consumenten in staat gesteld hun bewustzijn te veranderen.

Als plastieken overduidelijk, duidelijk en ondubbelzinnig te zien zijn, dan reageren steeds meer mensen er afwijzend op. Mensen kopen niet langer fruit, groenten en vlees verpakt in plastic!

Het is nu algemeen bekend dat verschillende soorten plastic niet in contact mogen komen met voedsel. Wanneer voedsel en dranken in plastic worden verpakt, kunnen de weekmakers die ze bevatten, zoals BPA (bisfenol A), in ons lichaam terechtkomen. Dit kan leiden tot schade aan de gezondheid.

Het is heel gemakkelijk om plastic te vermijden waar het vermeden kan worden.

In plaats van de plastic zak kan een katoenen draagtas jarenlang dienst doen.
In plaats van de worst in plastic te verpakken, kan hij in papier mee naar huis worden genomen.

Maar zoals overal in het leven: Het is aan ieder individu hoe hij met plastic omgaat.
En hoe grondig je jezelf informeert over het gebruik ervan.
En omdat je in veel producten het gebruik van plastic niet meteen kunt zien, is het een geval van EYES UP before you buy!

Traditiegetrouw bouwen wij al 40 jaar molens met een houten maalkamer.
Uit liefde voor natuurlijke materialen bouwen wij nu ook bijna volledig plasticvrije molens.

Wij kunnen niet zonder stroomkabels, aan/uit-schakelaars en andere technisch noodzakelijke onderdelen. Maar wij maken het mogelijk dat meel en graan niet in contact komen met plastic.

Roestvrij staal – hout – en echt graniet – zo worden de graanmolens van Salzburg gebouwd, waar het meel wordt gemalen.

Het milieu is ook belangrijk voor ons! Door niet-biologisch afbreekbaar plastic vervuilen we de wateren en oceanen voor tientallen jaren en brengen we dus uiteindelijk ook onszelf schade toe.

De Salzburger MT 5 en MAX graanmolens worden aangeboden als speciale modellen en worden bijna volledig plasticvrij geleverd.

Dat is onze bijdrage aan duurzaamheid en gezonde voeding!

Winkelwagen
Scroll naar boven