Goed brood eten – grootmoeder waarschuwde ervoor

Toch is vers gebakken brood net uit de oven zo verleidelijk dat je er meteen in wilt bijten. Het ruikt zo lekker uit de oven, de korst ziet er zo knapperig uit… Voeg dan wat boter en honing toe en je hebt een echt feestmaal op je bord.

Dus wat is er echt waar van de waarschuwing van de grootmoeder?

Voedingsdeskundigen zeggen nu dat vers brood of verse cake geen problemen veroorzaken als je geen problemen hebt met de spijsvertering in het algemeen.

Is dit niet het geval, dan moet je voorzichtig zijn als je een gevoelige spijsvertering hebt en vers brood en nog warm gebak heel langzaam eten of zelfs helemaal vermijden.

Dus langzaam eten is de tip! Want niet de gist in het deeg is de schuldige van eventuele ongemakken (zoals buikpijn of winderigheid), zoals vroeger werd aangenomen, maar het snelle eten van de heerlijk geurende baksels. Verse baksels ruiken niet alleen verleidelijk, ze zijn ook zacht en luchtig en smaken daarom bijzonder goed. Dit is ook de reden waarom mensen meestal te snel eten en te weinig kauwen. Op die manier bereiken grotere stukken, vaak te weinig voorverteerd, de maag, die dan hard moet werken. Bij snel eten wordt ook veel meer lucht “ingeslikt” dan bij goed gekauwd voedsel.

Goed gekauwd is half verteerd is een oud spreekwoord dat vooral bij brood in acht moet worden genomen.

Let op, zodat er geen misverstand over bestaat: niet alleen volkorenbrood of vers brood, maar ook oud brood moet goed gekauwd worden!

Misschien was de waarschuwing van onze moeders en grootmoeders tegen vers brood ook bedoeld om ons kinderen op te voeden om niet alleen zuinig te zijn op brood, maar ook om verstandige rentmeesters van brood te zijn.

Als u nog steeds wilt weten wat koolhydraten in brood inhouden, dan bent u op de juiste plaats: https://www.getreidemuehle.com/de/kohlenhydrate-im-brot-hat-es-damit-auf-sich/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven