Gierst – malen en bereiden

Hallo en goedendag,

Dit is Berti van de Salzburgse graanmolens. Ik heb meestal heerlijke recepten voor je – want ik hou van snacken! Maar vandaag iets heel anders: ik was zo nieuwsgierig en las over het graan gierst. Ik heb getest welke modellen Salzburger graanmolens het beste zijn voor het malen van gierst. Ik heb ook ontdekt welke andere manieren er zijn om gierst te bereiden.Gierst - malen

Gierst is een oud graan dat weer steeds meer in de mode komt. Vanwege de positieve eigenschap dat gierst glutenvrij is, wordt het bijzonder goed verdragen. Dus niet alleen onze graanmolen Max Spezial, die veel glutenvrije granen kan malen, kan gierst goed malen. Al onze modellen van de Salzburger graanmolens – d.w.z.
Carina, Max, Max Special, MT 5,
MT 12, MT 18 en MT 18D

ze malen allemaal gierst heel goed
. Het verdient aanbeveling de gierst voor het malen te wassen en te drogen (bij een niet te hoge temperatuur in de oven).

Gierstmeel is bijzonder geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld platte cakes of pannenkoeken. Als u brood of gebak wilt bakken, is het voordelig om het gierstmeel te combineren met een glutenhoudend meel of om te zoeken naar de meest geschikte gierstsoort.

Maar je kunt niet zomaar gierst malen!
Met onze
Salzburgse vlokmeester
je kunt ook gierstvlokken maken. En u kunt de verse gierstvlokken toevoegen aan uw ontbijtgranen of er een gierstpap mee maken.

Andere manieren om gierst te bereiden:

Om gierst te gebruiken als bijgerecht of als basis voor een glutenvrij gerecht kun je het koken of koken.

  • Koken: Voordat u de gierst kookt, moet u deze eerst grondig wassen om bittere stoffen te verwijderen. Deze komen voor omdat de korrel tijdens het schillen kan worden beschadigd. Oliën lekken uit de beschadigde gebieden, die dan beginnen te oxideren. Nadat de gierst is gewassen, doet u hem in een pan met tweemaal zoveel water en laat u hem koken tot al het water is verdwenen. Desgewenst kunt u voor het koken ook wat soepbouillon toevoegen voor de smaak.
  • Koken: De gierst kan ook worden bereid in de stoomoven op 100° (gedurende ongeveer 35 minuten).

Ik ga verder onderzoeken zodat ik jullie binnenkort nieuwe informatie en tips kan geven!

Tot ziens,

Uw Berti

Bron:

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/hirse.html#toc-hirse-die-lagerung

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven