Gezonde spinazie tortilla’s

Wat eet je vandaag als lunch? Wat dacht je van spinazie tortilla’s? Een andere kijk op het Mexicaanse platbrood. En omdat we op ons blog aandacht besteden aan volkoren, maken we de spinazietortilla’s met volkorenmeel. En we gebruiken vers gemalen meel. Wij wensen u veel succes! *

IngrediëntenSpinazie tortilla's

  • 380 g volkorenmeel (spelt of tarwe vers gemalen met uw
    Salzburgse graanmolen
    slijpen)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 g spinazie (vers of bevroren)
  • 50 ml olie (koudgeperste olijfolie of koolzaadolie is het beste)
  • 1 theelepel zout (gejodeerd)

Voorbereiding

Als je voor dit recept diepvriesspinazie gebruikt, doe die dan in een pan en verwarm die zodat de spinazie ontdooit. Doe dan de spinazie – vers of nu ook ontdooid – samen met de olie en het zout in een hoge bak en pureer. Doe in een andere kom het versgemalen volkorenmeel samen met het bakpoeder. Voeg dan het spinaziemengsel toe. Kneed alles samen tot een homogene massa. Als het deeg te droog is, voegt u gewoon wat meer water toe.

Laat het tortilladeeg in een afgedekte kom 20 minuten rusten. Bestuif vervolgens een werkvlak en snijd het deeg in ongeveer 8 gelijke stukken en rol deze uit tot tortillavellen. Verhit een koekenpan en bak de ene patty na de andere. Hiervoor wordt geen olie gebruikt. Zodra er belletjes op het oppervlak van de pasteitjes verschijnen, kunnen ze worden omgedraaid.

U kunt nu de afgewerkte spinazietortilla’s vullen zoals u wilt. Bijvoorbeeld, sauzen, groenten en allerlei soorten peulvruchten passen hier goed bij. De combinatie van graanproducten met peulvruchten is uit voedingsoogpunt zeer goed. Als u hierover meer wilt weten, hebben wij HIER een artikel voor je. En natuurlijk is de combinatie ook culinair gezien geweldig. De spinazietortilla’s bijvoorbeeld smaken erg goed met een bonen- en tomatensaus.

En als je na de spinazietortilla’s nog trek hebt in iets zoets, hebben we een geweldige suggestie: volkoren maanzaadnoedels!
We hebben het recept voor u HIER >>

*Heeft u vragen of suggesties, stuur dan een e-mail naar j.fuschelberger@agrisan.at.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven