Gezond met het Boek zonder Tarwe en de 3BerryBite

Klinkt dat niet te mooi om waar te zijn?
Muesli mixen
die perfect samengesteld zijn en uit biologische landbouw komen EN die je gewoon zelf vers kunt vlokken?

De Mueslibasis
Boek zonder tarwe
vult de 3BeerenBiss biologische topping perfect aan en maakt van je ontbijt een bessensmaakervaring met gezondheidsbevorderende effecten!

Het boek zonder tarwe muesli basis bevat boekweit, lijnzaad en zonnebloempitten:

Boekweit is geen “gewone” graansoort, maar een pseudograan. Omdat boekweit glutenvrij is, wordt het vaak gebruikt als alternatief in diëten waar gluten worden vermeden. Ook essentiële aminozuren (eiwitbouwstenen) zitten voor een groot deel in boekweit, zoals lysine. Het pseudograan is ook rijk aan belangrijke mineralen zoals kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, enz. en vitaminen zoalsB1 en B3.Gezond met het Boek zonder Tarwe en de 3BerryBite

Belangrijke micronutriënten (d.w.z. mineralen en vitaminen) zitten ook in zonnebloempitten. Verhoudingsgewijs hebben zonnebloempitten – net als alle andere zaden, pitten en noten – een zeer hoge nutriëntendichtheid. Dit betekent dat ze veel voedingsstoffen bevatten in verhouding tot de energie-inhoud die ze met zich meebrengen.

Lijnzaad is een zeer goede bron van omega-3 vetzuren, die ook essentiële voedingsstoffen zijn, van voedingsvezels (die onder meer de spijsvertering bevorderen) en van lignanen, die secundaire plantaardige verbindingen zijn. Lignanen kunnen ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële en neuroprotectieve effecten hebben.

Lijnzaad is ook rijk aan eiwitten, vitamine E en K, en calcium, magnesium, fosfor, ijzer en koper.

Aardbeien, frambozen en bosbessen zijn de drie bessen in de 3BeerenBiss topping. Bessen in het algemeen kunnen veel verschillende gezondheidsbevorderende effecten hebben. Aardbeien, bijvoorbeeld, bevatten veel secundaire plantaardige stoffen, evenals kalium, calcium, fosfor en ijzer. Frambozen zijn rijk aan ijzer, koper, kalium en calcium. En bosbessen hebben een hoog gehalte aan vitamine C en caroteen. Het blauwe pigment myrtilline in bosbessen werkt samen met vitamine C en ijzer bloedvormend en zorgt voor de elasticiteit van de bloedvaten.

Zoals u kunt zien, zijn de

Boek zonder tarwe muesli basis>>

met de

3BerryBite Topping>>

een geweldige combinatie voor je ontbijt!

We hebben ook een aparte post over boekweit voor je >>

Bronnen

Münzing-Ruef, I. (1999): Kursbuch gesunde Ernährung. De keuken als apotheek van de natuur. München: Zabert Sandmann GmbH

Rittenau, N. (2019): Vaarwel veganistisch cliché! Wetenschappelijke antwoorden op kritische vragen over veganistische voeding. Mainz: Ventil Verlag UG & Co. KG.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven