Genomen onder de loep

Hallo en groeten!

Je zult je afvragen waarom ik zo lang niets van je heb gehoord – het is simpel: ik heb te veel te doen!

Het is ook belangrijk in het leven van een muis om altijd up-to-date en goed geïnformeerd te zijn. En omdat ik een moderne Berti ben, kijk ik soms naar de geschriften over slijpstenen op het internet.

Of sommige molenverkopers of bloggers weten niet wat voor onzin ze schrijven, of ze liegen opzettelijk? Omdat alle dingen die je daar leest mijn vergrootglas uit mijn hand deed vallen! “Natuursteenmengsel”, bijvoorbeeld. Is dat zoals het eierleggende wolvarken?

Natuursteen mengsel! Wat moet dat voorstellen? Bedoelt u de synthetisch geproduceerde korund-keramische molenstenen? Ik moet protesteren!

Want die hebben in hun hele korte stenenleven nog nooit een natuurlijk gegroeide korund gezien (zoals die bijvoorbeeld op Kreta wordt gedolven). Ik schrijf korte steenlevens omdat ze niet gedurende eeuwen of zelfs millennia in de bergen ontstaan. Molenstenen van korundkeramiek worden in de oven gebakken zoals porselein.
Natuurlijk bestaat er natuurlijk korund, maar dat wordt niet gebruikt voor de productie van kunstmatige molenstenen. Dit wordt niet gedaan!

Dus wat is deze korund keramische molensteen nu? Is dit een natuur-kunst mengsel?

Nee! Dit mengsel bestaat niet en hoe men ook probeert de kunststeen natuurlijk te praten – de korund-keramische molenstenen zijn en blijven kunstmatig geproduceerde stenen waarvan het hoofdbestanddeel aluminiumoxide is.

Geen twijfel mogelijk: De keramische korundstenen slijpen goed, lang en ook zeer fijn – maar dat maakt ze nog geen natuurstenen! En ook geen natuursteenmengsels! Dat moet gezegd worden, glashelder!
Groetjes – jouw Berti, die al uitkijkt naar de lente!

Winkelwagen
Scroll naar boven