Geen voedselverspilling meer

Is dat wel mogelijk? Het is duidelijk dat het iedereen kan overkomen dat een of andere vrucht, groente of yoghurt gaat schimmelen of bederven zonder dat we het merken. Als we echter heel bewust met voedsel omgaan, kan voedselverspilling tot een minimum worden beperkt. Vandaag hebben we waardevolle tips voor u over hoe u kunt stoppen met voedselverspilling.

Wij, in de westerse landen, leven in voedsel overvloed. Niet alleen is in de supermarkten altijd alles verkrijgbaar, maar we kunnen ook producten van de beste kwaliteit kopen, bijvoorbeeld zonder opdruk. Wij vinden dit citaat uit Global 2000 zeer betekenisvol en willen het daarom met u delen:

Ongeveer een derde van het voedsel, ofwel 1,3 miljard ton per jaar, wordt wereldwijd in de waardeketen weggegooid. Als de EU-raming van 180 kilogram per inwoner per jaar wordt toegepast op Oostenrijk, zijn dat 150 volgeladen opleggers vol levensmiddelen die dagelijks verloren gaan.

En daarom hopen wij dat u deze tips kunt en wilt toepassen: Geen voedselverspilling meer

Bij het winkelen

  • Koop alleen zoveel als je echt nodig hebt. Bedenk hoe de komende dagen zullen verlopen en ga nog één keer winkelen. Anders kunt u ook diepvriesgroenten of droge levensmiddelen zoals pasta of linzen inslaan, zodat u toch nog iets in huis hebt als u niet meteen naar de winkel kunt.
  • Weersta de verleiding en laat u niet verleiden door aanbiedingen als “neem 3, betaal 1” die u ertoe kunnen aanzetten producten te kopen die u eigenlijk niet nodig hebt.
  • Sta open voor het kopen van “niet zo mooie en vlekkeloze groenten of fruit”. Een kromme wortel smaakt net zo goed;
  • Vaak vindt u in gekoelde afdelingen kuipjes met producten voor de halve prijs omdat ze bijna verlopen zijn. Je mag daar ook een hapje nemen.

Thuis.

  • Om te voorkomen dat voedsel thuis zo snel bederft, is het belangrijk het goed te bewaren. We hebben nog een blogpost voor u over voedselopslag
    nog een blogpost voor jou >>
  • De houdbaarheidsdatum voor bij voorbeeld gekocht broodbeleg, yoghurt, enz. geeft aan dat het product tot die datum onberispelijk is. Maar dat betekent niet dat het vanaf dat moment bedorven en oneetbaar is. Theoretisch kun je dit voedsel nog op eigen verantwoordelijkheid eten, maar natuurlijk moet je van tevoren kijken, ruiken en proeven of het nog goed is.
  • Restjes van de vorige dag kunnen gewoon aan het volgende gerecht worden toegevoegd. Voeg bijvoorbeeld gewoon de restjes van de rijst toe aan de groentepan van de volgende dag of gebruik restjes broodbeleg om het gerecht te verfijnen.

Laten we samen helpen en proberen deze tips toe te passen om voedselverspilling tegen te gaan en zo laag mogelijk te houden!

P.S. Onze laatste tip: Met overrijpe bananen kun je gemakkelijk een sappig bananenbrood maken.
Hier hebben we een recept voor u >>

Bronnen

https://www.global2000.at/lebensmittelverschwendung

https://getreidemuehle.com/getreidemuehlen-blog/

https://www.bevegt.de/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven